Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
27.4 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Δίκη ψευτογιατρού: «Ροκάνισε τη ζωή του παιδιού μου, τη σπατάλησε», κατέθεσε η μητέρα 16χρονου καρκινοπαθούς

Πρέπει να διαβάσετε

Συγκλονιστικά είναι τα όσα κατέθεσε στη δίκη του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» μητέρα θύματός του.

«Ροκάνισε τη ζωή του παιδιού μου, την σπατάλησε. Εγώ που δεν άφηνα πουθενά το παιδί μου το εμπιστεύτηκα σε αυτόν τον δολοφόνο…», είπε ξεσπώντας σε λυγμούς η μητέρα του 16χρονου Θεοδόση, ο οποίος απεβίωσε μετά από πολύμηνη και οδυνηρή μάχη με τον καρκίνο.

Η μητέρα του, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, μιλώντας με έντονη συγκινησιακή φόρτιση περιέγραψε στο δικαστήριο πώς έπεσε θύμα του «ψευτογιατρού» πιστεύοντας ότι το παιδί της θα μπορούσε να θεραπευτεί με διατροφή και βότανα, αντί να υποβληθεί σε επέμβαση που της υπεδείκνυαν οι επιστήμονες.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο ψευτογιατρός της έλεγε διαρκώς «μη φοβού» και την είχε πείσει ότι ο γιος της όχι μόνο θα ξεπεράσει την ασθένεια αλλά θα ζήσει τόσο ώστε να της χαρίσει εγγόνια.

«Από αυτή τη στιγμή που τον εμπιστεύτηκα αρχίζει το μαρτύριο του παιδιού. Μας έλεγε ότι δεν υπάρχει υποτροπή. Μας έδωσε διαιτολόγιο. Μέσα σε ένα μήνα το παιδί χάνει 10 κιλά. Μας διαβεβαίωνε ότι έπρεπε να αδυνατίσει, ότι το λίπος δεν βοηθάει. Μας έδινε και διάφορα τσάγια», κατέθεσε η χαροκαμένη μητέρα.

Η οικογένεια του 16χρονου έδωσε στον «ψευτογιατρό» 22.000 ευρώ για τα αποστάγματα και τις ενέσεις που έκανε ο γιος του όπως κατέθεσε η μάρτυρας στο δικαστήριο.

«Ο γιος μου, μου έλεγε “πηγαίνω στο σχολείο μόνο για να μην σας βλέπω με μπουκαλάκια και σταγόνες”. Μαράζωνε μέρα με τη μέρα. Το έβλεπα και του είπα του Κόντου “θέλουμε να έρθουμε Αθήνα, να μας βάλετε στο κέντρο Ελβετίας”. Εκείνος μου απαντούσε “δε συμβαίνει τίποτα, όλα καλά”. Μου παρουσίαζε το παιδί, κακομαθημένο μου. Κι πίστευα ό, τι μου έλεγε».

Όπως είπε η μάρτυρας, ο «ψευτογιατρός» τη διαβεβαίωνε ότι το παιδί της πάει καλύτερα και πως οι μαγνητικές του είναι καθαρές, παρότι τα συμπεράσματα των εξετάσεων έδειχναν σοβαρή επιδείνωση: «Βγαίνουν τα αποτελέσματα, ένα κατεβατό με όγκους, διαστάσεις. Μου λέει ότι όλα είναι πλασματικά. Το παιδί ήταν σε άθλια κατάσταση. Στις 11/12/2016 πέφτει σε κώμα. Του έλεγα ότι έχει πυρετό, μου λέει έχει γαστρεντερίτιδα».

Πηγή: iefimerida.gr

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα