Έκκληση σε δραματικούς τόνους σε γονείς μαθητών δημοτικών σχολείων απηύθυνε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου  Μανώλης Μπελαδάκης.

Προχώρησε μάλιστα σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία για οικογένειες που δεν κρατούν στο σπίτι παιδιά με ύποπτα συμπτώματα και τα στέλνουν κανονικά στο σχολείο.

«Εάν οι γονείς κρατούσαν τα παιδιά στο σπίτι στην παραμικρή ένδειξη κρούσματος κορωνοϊού θα είχαμε γλιτώσει τα 2/3 των αναστολών λειτουργίας σχολείων. Είναι τραγικό οι οικογένειες να στέλνουν τα παιδιά τους με πυρετό ή άλλα συμπτώματα στο σχολείο», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μανώλης Μπελαδάκης.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της οικογένειας και στην ανάγκη ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για να μπει ανάχωμα στη διασπορά του κορωνοϊού.

«Να κρατήσουμε τον κορωνοϊό έξω από τα σχολεία. Για να γίνει αυτό ο ρόλος της οικογένειας είναι καθοριστικός. Υπήρξαν περίοδοι μηδενικής διασποράς του κορωνοϊού στα σχολεία και αυτό αποτελεί απόδειξη ότι ο στόχος είναι εφικτός», πρόσθεσε ο κ.Μπελαδάκης.

Τόνισε μάλιστα πως «ενδοσχολικά δεν καταγράφεται διασπορά. Είναι σαφές πως τα κρούσματα προκύπτουν από το οικογενειακό περιβάλλον».