Την μάχη του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Παπανικολάου με την πανδημία του κορωνοιού περιέγραψε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος, προχωρώντας σε μία συγκλονιστική μαρτυρία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος, χρειάστηκε να μεταφερθεί στην καρδιοχειρουργική πτέρυγα ΜΕΘ, που χρησιμοποιείται ως μια δεξαμενή ανακούφισης από εκεί ασθενής που είχε αρνητικοποιηθεί από τον ιό αλλά εξακολουθούσε να νοσεί σοβαρά, για να δοθεί το κρεβάτι του σε 48χρονη που έδινε μάχη με τον ιό.

Η 48χρονη κατέληξε.

«Είμαστε ακόμη σε μια πολύ βαθιά νύχτα, μια δύσκολη νύχτα» είπε συγκεκριμένα ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για συνεχόμενη πίεση στις ΜΕΘ, για πολύ πόνο, υπεράνθρωπη προσπάθεια και φόβο για το ενδεχόμενο αποτυχίας.

«Αλλά υπάρχει και ελπίδα ότι φτάνει το τέλος του πολέμου» πρόσθεσε τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση είναι κρίσιμες οι επόμενες ημέρες.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ επεσήμανε μεταξύ άλλων πως ο πόλεμος είναι έξω από τα νοσοκομεία ενώ κάλεσε τους πολίτες να «καταλάβουν τον εχθρό».

Παράλληλα, εκτίμησε πως τα Νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκη θα υποφέρουν έναν μήνα ακόμα ενώ ανέφερε πως θεωρεί ότι σίγουρα θα έρθει και τρίτο κύμα κορωνοϊού το οποίο ενδέχεται να είναι χειρότερο.

Πηγή: cnn.gr