Διευρύνεται το δίκτυο ανακύκλωσης στον Δήμο Χανίων με την τοποθέτηση νέων συστοιχιών κάδων σε διάφορα σημεία της πόλης

Πρέπει να διαβάσετε

Στην τοποθέτηση νέων συστοιχιών ανακύκλωσης, που περιλαμβάνουν τρεις διαφορετικούς κάδους για την ανακύκλωση έντυπου χαρτιού και χάρτινων συσκευασιών, συσκευασιών Tetra Pak και πλαστικών και μεταλλικών συσκευασιών, προχωρά η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων.

Έτσι, τις προηγούμενες μέρες τοποθετήθηκαν 20 νέες συστοιχίες σε κεντρικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα: στην αρχή και στο μέσο της οδού Χάληδων, στην οδό Σουρμελή (Παλιά Πόλη), στο πάρκινγκ της Πύλης της Άμμου, στην Πλατεία Σπλάντζιας, στην οδό Καλλεργών και Διονυσίου γωνία, στην οδό Τσουδερών (Πλατεία Μαρκοπούλου), στην οδό Μουσούρων και Τσουδερών γωνία και στην οδό Καραολή & Δημητρίου και Επισκόπου Δωροθέου.

Με τις νέες συστοιχίες διευρύνεται αισθητά το δίκτυο ανακύκλωσης του Δήμου, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση 18 επιπλέον συστοιχιών στο Δημαρχείο Χανίων και σε δημοτικές υπηρεσίες, σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, βρεφονηπιακούς σταθμούς και δημοτικές εγκαταστάσεις συνάθροισης κοινού.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, το αμέσως επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν ακόμα 10 συστοιχίες ανακύκλωσης στα παρακάτω σημεία: στις οδούς Δούκα και Κουντουριώτη γωνία, στην πλατεία Τάλω, στο Παρκάκι Ν. Χώρας, στο Πάρκο Αμπεριάς, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στο Πάρκο Αγ. Αποστόλων, στα Δικαστήρια, στην οδό Αν. Παπανδρέου, στη Δημοτική Αγορά και στην Πλατεία 1866.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος, Μιχάλης Τσουπάκης: «βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα πυκνό δίκτυο ανακύκλωσης μέσα στην πόλη, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να ανακυκλώνουν αντικείμενα καθημερινής χρήσης, που σε αντίστοιχη περίπτωση θα κατέληγαν σε ένα κοινό κάδο σκουπιδιών. Τοποθετώντας στον σωστό κάδο τα απορρίμματα τους, οι πολίτες γίνονται ενεργά μέλη της χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων συσκευασιών, βοηθώντας ουσιαστικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα