Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων εκπροσώπων στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών. Η συνάντηση κράτησε 3,5 ώρες. Αναμένεται από λεπτό σε λεπτό ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ανέφερε λίγο νωρίτερα πως οι διερευνητικές επαφές δεν είναι διαπραγματεύσεις, αφού στόχος είναι οι δύο χώρες να πιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν πριν από 5 χρόνια και πως η ελληνική κυβέρνηση θέτει μόνο δύο ζητήματα στο τραπέζι, την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Τα λεγόμενα του κ. Ταραντίλη επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Διαμάντη για το ethnos.gr. Σύμφωνα με αυτό, μικρό καλάθι κρατά το Μέγαρο Μαξίμου για τον 61ο κύκλο των διερευνητικών επαφών, μεταξύ Ελλάδας και Toυρκίας. Δεκαεννιά χρόνια, άλλωστε, μετά την έναρξη των άτυπων διαπραγματεύσεων η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι σχεδόν μηδαμινή, ενώ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η πολεμική ρητορική από την πλευρά των γειτόνων δεν αφήνει στην Αθήνα πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Πηγή: ethnos.gr