Διαβολό – καρχαρίας 910 κιλών πιάστηκε σε δίχτυα ψαρά αφήνοντας τον με το στόμα ανοιχτό

Πρέπει να διαβάσετε

Σε μια απροσδόκητη ανατροπή κατά τη διάρκεια ενός αλιευτικού ταξιδιού ρουτίνας στα ανοικτά των ακτών της Ταϊβάν, οι επαγγελματίες ψαράδες έπιασαν ένα εκπληκτικό αλίευμα που προκάλεσε σοκ στην επιστημονική κοινότητα. Με βάρος σχεδόν 910 κιλών, οι ψαράδες έπιασαν έναν εξαιρετικά σπάνιο και άπιαστο «καρχαρία καλικάντζαρο» ενώ ψάρευαν με τράτα για ψάρια.

Το Ωκεάνιο Καλλιτεχνικό Μουσείο της Ταϊβάν, το οποίο απέκτησε πρόσφατα το εντυπωσιακό παρεμπίπτον αλίευμα, περιέγραψε το πλάσμα ότι ανήκει στην οικογένεια των προϊστορικών καρχαριών και ότι είναι ένα ζωντανό απολίθωμα μεγάλης σπανιότητας. Με το ημιδιαφανές δέρμα, το ροζ σώμα και τους απειλητικούς κυνόδοντες, το είδος αυτό αιχμαλωτίζει τη φαντασία.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το μοναδικό δείγμα φέρεται να αλιεύθηκε από αυστραλιανή μηχανότρατα στα ανοικτά της κωμόπολης Su’ao, που βρίσκεται περίπου 45 μίλια νοτιοανατολικά της Ταϊπέι. Ο καρχαρίας καλικάντζαρος, γνωστός και ως «καρχαρίας διάβολος», πήρε το όνομά του από την απόκοσμη εμφάνισή του, που χαρακτηρίζεται από κυματιστές σειρές οδοντωτών δοντιών, ημιδιαφανές γκρι-ροζ δέρμα και ένα προεξέχον επιμήκες ρύγχος. Φωτογραφίες από την αξιοσημείωτη λεία μοιράστηκαν στη σελίδα του μουσείου της Ταϊβάν στο Facebook, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του απόκοσμου πλάσματος.

Η ανακάλυψη ενός τόσο σπάνιου και αινιγματικού πλάσματος χρησιμεύει ως υπενθύμιση των μυστηρίων που βρίσκονται κάτω από τα βάθη του ωκεανού. Η ύπαρξη του καρχαρία καλικάντζαρου παραπέμπει σε μια εποχή πολύ παλιά, προσφέροντας τόσο στους επιστήμονες όσο και στους λάτρεις του είδους μια ματιά στην αρχαία ιστορία αυτών των κορυφαίων θηρευτών. Η απόκτηση αυτού του αξιοσημείωτου δείγματος από το Ωκεάνιο Καλλιτεχνικό Μουσείο της Ταϊβάν παρέχει μια ανεκτίμητη ευκαιρία στους ερευνητές να μελετήσουν και να μάθουν περισσότερα για αυτό το ασύλληπτο είδος.

Πηγήgazzeta.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα