Η Διαβεβαίωση του Επισκόπου Κνωσού Μεθοδίου

Πρέπει να διαβάσετε

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε, σήμερα 24 Νοεμβρίου στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, η Διαβεβαίωση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου, όπως αυτή προβλέπεται από την Εκκλησιαστική Τάξη.

Της ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο οποίος και ευχήθηκε τα δέοντα στο Θεοφιλέστατο και εξέφρασε την παράκληση να πορευθεί με πίστη και αφοσίωση στην Αγία μας Εκκλησία και στις Ιερές Παραδόσεις.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος για άλλη μια φορά κατέθεσε την ευγνωμοσύνη του προς τον Άγιο Θεό, προς την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης και ιδιαίτερα προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο για την αγάπη και εμπιστοσύνη που επέδειξε προς το πρόσωπό του, υποσχόμενος πως θα εργασθεί με όλες του τις δυνάμεις και από τη νέα αυτή θέση του για το καλό της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Συγκινητική ήταν η στιγμή, που ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο να δώσει και εκείνος την ευχή του στον Θεοφιλέστατο, που επι σειρά ετών εργάσθηκε κοντά του, ως Πρωτοσύγκελλός του.

Στην ακολουθία παρέστησαν επίσης, εκτός από τους διακονούντες στα Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης – κληρικούς και λαϊκούς- και αντιπροσωπεία φοιτητών της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησαστικής Ακαδημίας Κρήτης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα