Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας -στο οποίο νοσηλεύεται από τις 20 Μαΐου- το βράδυ της Τρίτης έκριναν ότι πρέπει να διασωληνωθεί.

Οι θεράποντες ιατροί του Δημήτρη Χριστόφια χαρακτηρίζουν την κατάστασή του ως ιδιαίτερα κρίσιμη και για τον λόγο αυτό κλήθηκε ειδικός λοιμωξιολόγος από το Ισραήλ.

Στο πλευρό του Δημήτρη Χριστόφια φίλοι, συγγενείς και πολιτικοί του αντίπαλοι
Οπως έγινε γνωστό, οι γιατροί, μαζί με τον ειδικό λοιμωξιολόγο, θα προχωρήσουν το πρωί της Τετάρτης σε νέα αξιολόγηση της κατάστασής του, προκειμένου ν α καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Στο πλευρό του κ. Χριστόφια βρίσκονται φίλοι, συγγενείς, απλός κόσμος και πολιτικοί του αντίπαλοι, οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν τις θερμότερες ευχές τους για να ξεπεράσει την περιπέτεια με την υγεία του.

Τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το απόγευμα της Τρίτης και ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς και έχει αναλάβει να ενημερώσει, επίσημα, το κοινό όταν προκύψουν νεότερα.

Πηγή: iefimerida.gr