Γνώριζαν καλά τις συνήθειες των ενοίκων οι διαρρήκτες που είχαν βάλει στο μάτι το διαμέρισμα πρώτου ορόφου μιας τριώροφης πολυκατοικίας στο Ναύπλιο και αποφάσισαν να δράσουν, εκμεταλλευόμενοι την απουσία τους αν και ακόμη δεν είχε δύσει ο ήλιος.

Χωρίς να τους αντιληφθούν οι περίοικοι, σκαρφάλωσαν στο μπαλκόνι και παραβίασαν την πόρτα της κουζίνας, από την οποία μπήκαν μέσα. Αφού έκαναν άνω-κάτω όλα τα δωμάτια, ανακάλυψαν περίπου 900 ευρώ που φύλαγαν οι ένοικοι, άρπαξαν και τα χρυσαφικά τους και δύο κινητά και έγιναν… λαγοί. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερευνούν για να τους εντοπίσουν, ενώ η Σήμανση πήρε αποτυπώματα από τα σημεία όπου κινήθηκαν.

Διέρρηξαν με κατσαβίδι αυτοκίνητο

Ένας ανήλικος μαζί με δυο ενήλικες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ασφάλειας στη Βέροια, την στιγμή που είχαν διαρρήξει με κατσαβίδι το αυτοκίνητο μιας γυναίκας και είχαν αρπάξει ένα σακίδιο που είχε μέσα προσωπικά αντικείμενα αξίας 80 ευρώ. Το σακίδιο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του και οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, στον οποίο υποβλήθηκε και δικογραφία σε βάρος των γονέων του ανήλικου για πλημμελή εποπτεία του.

Πηγή: protothema.gr