Διαμαρτυρία για Τροπολογία «Επιδότηση Ασφαλιστικών Εισφορών καταλυμάτων 12μηνης λειτουργίας»

Πρέπει να διαβάσετε

Σε ερώτηση που συνυπογράφουν ο κ. Λογιάδης, η κα Αδαμοπούλου, η κα Αδάμου, η και Απατζίδη, η κα Μπακαδήμα, ο κ. Αρσένης και ο κ. Γρηγοριάδης, θίγεται το ζήτημα της τροπολογίας για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Αναλυτικά:

Σε επιστολή της η Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA) αναφέρεται στην αδικία που προκαλεί στον κλάδο,  η νομοθετική  ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας στο Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Μισθολόγιο κι ζητήματα ανθρωπίνου δυναμικού της ΑΑΔΕ», σύμφωνα με την οποία τροποποιείται το άρθρο 123Α του ν. 4714/2020 με το επίμαχο « Άρθρο 4:Μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών τουριστικών καταλυμάτων δωδεκάμηνης λειτουργίας -Τροποποίηση του άρθρου 123Α του ν. 4714/2020».

Η τροπολογία ορίζει ότι θα καταβληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό για το χρονικό διάστημα από 1.1.2021 έως 31.03.2021 οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, για τις επιχειρήσεις-εργοδότες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία λειτουργούν καθ’ όλο το έτος και κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2020 έως και τον Δεκέμβριο 2020 είχαν χαμηλότερα ακαθάριστα έσοδα κατά ποσοστό τουλάχιστον 70% από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του έτους 2019.

Υπενθυμίζουν ότι με τον Ν 4714/2020 καταβλήθηκαν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές των ίδιων επιχειρήσεων για το διάστημα 01/09/2020-31/12/2020.

Η Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA) διαμαρτύρεται έντονα διότι  για ακόμα μία φορά, όπως αναφέρει,  γίνεται διάσπαση των τουριστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν όλο το έτος σε ξενοδοχειακές και μη ξενοδοχειακές και δεν αντιλαμβάνονται γιατί υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός στον τουριστικό κλάδο και γιατί τα ξενοδοχεία (τα οποία αποτελούν ένα μέρος της τουριστικής αλυσίδας) απολαμβάνουν «ειδικές» ρυθμίσεις ενώ ο κλάδος των τουριστικών γραφείων (οι διοργανωτές εκδρομών, ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων), τα οποία είναι 12μηνης λειτουργίας, απουσιάζει από τα ανωτέρω μέτρα.

Δεδομένου ότι ο κλάδος έχει πτώση τζίρου πλέον του 90% σε σχέση με το 2019.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση διόρθωσή της ανωτέρω αδικίας σε βάρος των εν λόγω επιχειρήσεών και να περιληφθεί ο κλάδος στην εν λόγω ρύθμιση;

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα