Διαμαρτυρία εργαζομένων στα νοσοκομεία στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφείς της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του νησιού, στο πλαίσιο της 24ωρης πανυγειονομικής απεργίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αλλά και του ΠΑΓΝΗ διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία.

Αναλυτικά, οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ ζητούν:

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του νοσοκομείου.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων με επείγουσες διαδικασίες για την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου.
  • Μονιμοποίηση του συνόλου των συμβασιούχων.
  • Άρση αναστολών εργασίας.
  • Να εξασφαλισθεί η χορήγηση καλοκαιρινής κανονικής άδειας τουλάχιστον δυο εβδομάδων στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.
  • Πλήρης επαναφορά της λειτουργίας των κλινικών που παραμένουν συρρικνωμένες με το αναγκαίο επιπρόσθετο προσωπικό.
  • Καμία εκχώρηση υπηρεσιών του νοσοκομείου σε εργολάβους. ΟΧΙ στις ΣΔΙΤ.

Τα αιτήματα των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου:

-Ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό όλων των κλάδων, ώστε να μπορεί να λειτουργεί πλήρως, με ασφάλεια, με τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας και να μπορούν οι εργαζόμενοι να παίρνουν τις άδειες και τα ρεπό που δικαιούνται και που τους οφείλονται.

-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων (επικουρικών, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ) με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Αποτροπή απολύσεων και της επανόδου των εργολάβων στα νοσοκομεία. Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με την πρόσληψη των 18 επικουρικών στο ΓΝΑΝ.

-Άρση των αναστολών εργασίας έτσι ώστε να γυρίσουν οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή και να μην ξαναφύγουν όσοι εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης.

-Γενναίες αυξήσεις των μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Να εφαρμοστεί επιτέλους η απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα του 2012

-Ένταξη στα ΒΑΕ, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, Μείωση των ωρών εργασίας με 4 βάρδιες, προστασία και αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας,

-Σεβασμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, όχι στις αυταρχικές και προσβλητικές για τους εργαζόμενους συμπεριφορές.

-Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία. Χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Λεφτά για την υγεία και όχι για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, για τα κέρδη, για «ημέτερους» μιντιάρχες

-Δωρεάν, δημόσια, πλήρης, ισότιμη περίθαλψη για όλο το λαό. ΟΧΙ στις ΣΔΙΤ. Οι ιδιώτες και τα ιδιωτικά ιατρεία – χειρουργεία δεν έχουν θέση στα δημόσια νοσοκομεία και ΚΥ.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα