Την Τετάρτη 21/4 θα συνεχιστεί η δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια, καθώς διακόπηκε λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι, έπειτα από την εξέταση πέντε μαρτύρων.

Η δίκη είχε ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας.

Ανάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν ήταν και η μητέρα του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη ενώ αναστάτωση προκλήθηκε όταν κατά την κατάθεση του κατοίκου των Ανωγείων που είχε τραυματιστεί στο πόδι, οι συνήγοροι της οικογένειας Ξυλούρη υποστήριξαν πως υπήρχε άτομο από την οικογένεια Καλομοίρη που κατέγραφε με το κινητό της την κατάθεση του μάρτυρα.

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, ενώ θα κατέθεταν και μάρτυρες υπεράσπισης του 29χρονου γιού του Λευτέρη Καλομοίρη που κατηγορείται για τη δολοφονία του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη.

«Θα εξετάζαμε ακόμη δύο μάρτυρες, αλλά αναγκαστήκαμε να διακόψουμε. Η διαδικασία είναι στο στάδιο της εξέτασης των μαρτύρων του κατηγορητηρίου», ανέφερε στο Creta24, o Διονύσης Βέρρας, δικηγόρος του Καλομοίρη, συμπληρώνοντας ότι «γενικώς είναι μια ήσυχη διαδικασία».

Ο Πετρακάκης Μανώλης, συνήγορος οικογένειας Ξυλουρη, τόνισε ότι «προσπαθούμε να βοηθήσουμε το δικαστήριο για να αναδειχθεί η αλήθεια και μόνο η αλήθεια».

Το χρονικό της υπόθεσης

Πριν από το διπλό φονικό τον Μάιο του 2020 στα Ανώγεια είχε προηγηθεί ένας έντονος καυγάς ανάμεσα στον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη και τον κατηγορούμενο με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές των δύο οικογενειών.

Ο 32χρονος πήγε στο σπίτι του και πήρε ένα όπλο και κατέβηκε και πάλι στο δρόμο. Ο Λευτέρης Καλομοίρης, πατέρας του κατηγορούμενου, βλέποντας τον Γιώργο Ξυλούρη με το όπλο στο χέρι, προσπάθησε να τον σταματήσει και πάνω στην πάλη έπεσε νεκρός.

Ο κατηγορούμενος κατεβαίνοντας από το σπίτι και βλέποντας τον πατέρα του νεκρό άδειασε το όπλο του πάνω στον 32χρονο.