ρεύμα, Οικονόμου

Το ηλεκτρικό σύστημα από το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να δοκιμαστεί, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ την ίδια στιγμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στις υποδομές.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί από την Κυριακή όλα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανές βλάβες σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια Πελοπόννησο, Θράκη και Μακεδονία, καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, το κύμα κακοκαιρίας τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να είναι σφοδρότατο.

Παράλληλα ο διαχειριστής ανακοίνωσε την νέα γραμμή για τις βλάβες που μπορούν να απευθύνονται οι καταναλωτές. πρόκειται για τον τηλεφωνικό αριθμό 800 400 4000.

Την ίδια ώρα, το ηλεκτρικό σύστημα το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται να δοκιμαστεί με την ζήτηση να ξεπερνάει, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, ακόμη και τα 8500 γιαβάτ.

Ο ΑΔΜΗΕ έχει θέσει σε λειτουργία όλες τις διαθέσιμες μονάδες φυσικού αερίου και λιγνίτη, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και έκτακτες εισαγωγές ρεύματος από το εξωτερικό ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των καταναλωτών.

Πηγή: newsit.gr