Για πρώτη φορά από τότε που άρχισαν να χορηγούνται άδειες εξόδου από τη φυλακή στον πολυϊσοβίτη και εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός διαφώνησε με τα λοιπά μέλη του συμβουλίου της φυλακής και αρνήθηκε την παροχή άδειας στον Κουφοντίνα.

Ο καταδικασμένος σε έντεκα φορές ισόβια για τις στυγερές δολοφονίας της τρομοκρατικής οργάνωσης, αιτήθηκε την έβδομη κατά σειράν άδεια, ενώ ήδη κρατείται από το περασμένο καλοκαίρι στις αγροτικές φυλακές του Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα που απασχόλησε στις 19 Φεβρουαρίου το αρμόδιο συμβούλιο της φυλακής δεν κατέληξε σε απόφαση λόγω της διαφωνίας του εισαγγελέα. Προκειμένου να εγκριθεί το εν λόγω αίτημα, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελικός λειτουργός αρνήθηκε την παροχή άδειας στον Κουφοντίνα με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος να τελέσει νέα αδικήματα. Μάλιστα, στην προσφυγή που άσκησε στο δικαστικό συμβούλιο, αναφέρεται εκτενώς στη βαρύτατη εγκληματική δράση του φυλακισμένου αλλά και στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα υπήρξε αμετανόητος.

Η υπόθεση με τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα έχει οδηγηθεί ήδη προς κρίση ενώπιον της Δικαιοσύνης, έχει ήδη επιληφθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο στο οποίο ο εκτελεστής της 17Ν προσήλθε χθες, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, από τη συνήγορό του Ιωάννα Κούρτοβικ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας με αφορμή την ψήφιση διάταξης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που επεκτείνει και σε άλλους εργαζομένους-κρατούμενους τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για ευεργετικό υπολογισμό των ημερών για αποφυλάκιση, ζήτησε να εξαιρεθεί του μέτρου προκειμένου να μην ταυτίζεται με ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Ωστόσο, το γεγονός ότι για πρώτη φορά εισαγγελικός λειτουργός διαφώνησε με την παροχή άδειας στον Κουφοντίνα, αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη, καθώς η τελευταία άδεια που έλαβε ο πολυϊσοβίτης και η βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου δολοφονήθηκε ο άτυχος Αξαρλιάν, είχε προκαλέσει οργή και αγανάκτηση.

Πάντως, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν εξαιρούνται από την παροχή άδειας και οι κρατούμενοι που έχουν διαπράξει στυγερά εγκλήματα ή οι καταδικασθέντες με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, ακόμα κι αν οι καταδίκες τους είναι τόσο βαριές όπως του Κουφοντίνα που έχει ποινή 11 φορές ισόβια.

Πηγή: kathimerini.gr