Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η τουριστική σεζόν δεν πρόκειται να ξεκινήσει αυτόν τον μήνα λόγω της πανδημίας. Ενώ υπήρχε η κρυφή αισιοδοξία πως με την πρόοδο των εμβολιασμών ίσως να υπήρχαν οι πρώτες αφίξεις στα τέλη Μαρτίου κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα καθώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη πρόοδος στους εμβολιασμούς σε όλη την Ευρώπη.

Φαντάζει πλέον όνειρο απατηλό να έχουμε στο νησί τουρίστες τον Μάρτιο ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο και για τον Απρίλιο. Μπορεί αυτή τη στιγμή αεροπορικές εταιρίες χαμηλούς κόστους να έχουν βάλει στο πρόγραμμα τους δρομολόγια από Μεγάλη Βρετανία όμως φαντάζει αδύνατο να πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένες πτήσεις.

Το πιθανότερο είναι οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου να ξεκινήσουν μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου ειδικά από τη Μεγάλη Βρετανία ενώ ακόμα είναι σε αναμονή τι θα γίνει με το Ισραήλ και τις διακρατικές συμφωνίες που θα υπάρξουν για την άφιξη τουριστών στη χώρα μας.

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου πάντως η μία μετά την άλλη εταιρία ακυρώνει τις όποιες κρατήσεις είχαν κάνει για αφίξεις αεροσκαφών για τον Απρίλιο καθώς οι προσδοκίες που υπήρχαν δεν επιβεβαιώθηκαν.

Η εκτίμηση πλέον είναι πως αν η σεζόν ξεκινήσει στα μέσα Μαΐου έναν μήνα αργότερα θα υπάρξει αύξηση των αφίξεων. Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της ΕΕ για το πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά και πως θα μπορούν να ταξιδέψουν όσοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι.