Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων προγραμματίστηκε για αύριο, Πέμπτη, με αντικείμενο το άνοιγμα των σχολείων, όπως μετέδωσε το MEGA. Η αύξηση των κρουσμάτων, τα μεταλλαγμένο πιο μεταδοτικά στελέχη του κορωνοϊού και η μεγάλη συγκέντρωση κρουσμάτων στην Αττική δημιουργούν στους ειδικούς δεύτερες σκέψεις για άνοιγμα των σχολείων την 1η Φεβρουαρίου, όπως έχει ανακοινωθεί.

Ο λόγος είναι ότι η Αττική ανησυχεί τους επιστήμονες και αν το Λεκανοπέδιο «κοκκινίσει» τότε όλα πάνε πιο πίσω και τότε ίσως δούμε και άλλα πράγματα να αναιρούνται.

Ακόμα τους ανησυχεί ότι στην Αττική έχουν εντοπιστεί πολλά κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, εφόσον οι επιστήμονες πάρουν στα χέρια τους νούμερα που δεν τους ικανοποιήσουν, τότε δεν αποκλείεται να εισηγηθούν ακύρωση της απόφασης για επιστροφή των μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων στα θρανία.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα ληφθεί την Παρασκευή και θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στις 18:00.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών, ωστόσο τα κρούσματα έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Τέλος, δεν αποκλείεται όχι απλά να αναιρεθεί το άνοιγμα των σχολείων, αλλά να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω και άλλα μέτρα.

Πηγή: in.gr