«Πολύς λόγος για το τίποτα» ήταν η απάντηση του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργου Χαλκιαδάκη, κληθείς να σχολιάσει τον σάλο που έχει ξεσπάσει με την προκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, που αφήνει εκτός αναισθησιολόγους και παθολόγους. Εξέλιξη που οδήγησε τον συντονιστή των ΜΕΘ των νοσοκομείων της Κρήτης Δημήτρη Γεωργόπουλο να υποβάλει την παραίτησή του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη ο κ. Χαλκιαδάκης σημείωσε πως ήδη ο ίδιος έχει έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας από όπου και τον διαβεβαίωσαν ότι το ζήτημα θα ρυθμιστεί άμεσα και η ειδικότητα των αναισθησιολόγων δε θα μείνει έξω από την προκήρυξη.

«Πιθανότατα ήταν μια παράλειψη. Εγώ φαντάζομαι πως όποιος έχει την εξειδίκευση δε θα αποκλειστεί από την προκήρυξη. Έχω κουβεντιάσει με το Υπουργείο Υγείας και είναι κάτι που θα ρυθμιστεί άμεσα. Η ειδικότητα των αναισθησιολόγων δε θα μείνει έξω από την προκήρυξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιαδάκης.

Συνάντηση Μπορμπουδάκη – Γεωργόπουλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συνάντηση της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη με τον Διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ Δημήτρη Γεωργόπουλο, όπως αποκάλυψε η ίδια η διοικήτρια μιλώντας χθες στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Η κα. Μπορμπουδάκη διαβεβαίωσε σε κάθε περίπτωση πως δεν υπάρχει προσωπική αντιπαράθεση με τον κ. Γεωργόπουλο.