Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του για τη θεία κοινωνία και ότι αυτή θα έπρεπε να απαγορευτεί πρώτη πριν κλείσουν τα καταστήματα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανόλης Δερμιτζάκης επανήλθε με νέες δηλώσεις του στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, λέγοντας αυτή τη φορά πως ο Θεός δεν μπορεί να βοηθήσει στην κατάσταση που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορωνοϊού.

«Είναι δύσκολες οι στιγμές. Η κυβέρνηση συζητάει ακόμη και για ένα γενικό lockdown, θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να φτάσουμε σε αυτό το μέτρο. Ένα θέμα που είναι ταμπού και δεν το συζητάμε είναι το θέμα της θείας κοινωνίας. Το να τρώμε από το ίδιο κουτάλι σε άλλη περίπτωση θα αποτελούσε υγειονομική βόμβα. Θα πρέπει με σοβαρά και επιστημονικά στοιχεία να κάνουμε μια παρέμβαση. Η παρέμβαση θα μπορούσε να είναι απαγόρευση της θείας κοινωνίας, αν και δε θα ήθελα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Σε άλλες χώρες έχουν σταματήσει τη θεία κοινωνία. Ένας εναλλακτικός τρόπος είναι να χρησιμοποιείται διαφορετικό κουτάλι, όπως σε άλλες χώρες. Δυστυχώς ο Θεός δεν μπορεί να μας βοηθήσει με την πανδημία του κορωνοϊού. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι: συν Αθηνά και χείρα κίνει. Κι εγώ πιστός είμαι και έχω κοινωνήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης.

Ο Καθηγητής Γενετικής αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο νέου γενικού lockdown στην Ελλάδα, λέγοντας πως θα πρέπει τα κρούσματα να μειωθούν σε διψήφιο αριθμό, προκειμένου να μην υπάρξει νέο lockdown τον χειμώνα, ειδάλλως, σύμφωνα με τον ίδιο, αν ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι τριψήφιος, τότε δεν αποκλείεται να φτάσουμε μέχρι και τα 1.000 κρούσματα την ημέρα.

«Δεν πρέπει να περιμένουμε την κυβέρνηση να μας πει να φοράμε μάσκες για να το κάνουμε. Πρέπει να το κάνουμε πάντα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης.