Δένδιας από Ηράκλειο: «Να δημιουργήσουμε έναν στρατό με άξια επαγγελματικά στελέχη»

Πρέπει να διαβάσετε

Τις εγκαταστάσεις της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και με τους σπουδαστές της Σχολής.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε «ιδιαίτερη χαρά και τιμή» το γεγονός ότι επέστρεψε στη ΣΕΑΠ μετά από πολλά χρόνια, καθώς το 1985 υπηρέτησε εκεί ως έφεδρος αξιωματικός.

Ο κ. Δένδιας μίλησε για την αναδιάρθρωση της Εφεδρείας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πρότυπο του φινλανδικού μοντέλου, ενώ ανέφερε ότι μεθαύριο θα επισκεφθεί την Φινλανδία.

«Να δημιουργήσουμε έναν στρατό στον οποίο τα άξια επαγγελματικά μας στελέχη θα συμπληρώνονται από έφεδρα στοιχεία, τα οποία θα είναι επαρκώς εκπαιδευμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα δύο χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο κ. Δένδιας είπε: «Θα πρέπει να σημειώσουμε αυτήν την επέτειο, για να αντιληφθούμε όλοι τι μεγάλη απειλή συνιστά ο αναθεωρητισμός για τον 21ο αιώνα» την απειλή που συνιστά ο αναθεωρητισμός απέναντι στην παγκόσμια ειρήνη»

Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε την Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού συνοδευόμενος από την στρατιωτική ηγεσία και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, ενώ ήταν παρόντες και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης και ο βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας το απόγευμα θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο καθώς θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΔΕΕΠ Ρεθύμνου της ΝΔ.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα