Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
29.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

«Δεν καταστράφηκαν» – Τι λέει η Ρωσία για τα βομβαρδιστικά που επλήγησαν από τα ουκρανικά drones

Πρέπει να διαβάσετε

«Τα ρωσικά αεροσκάφη που επλήγησαν κατά την ουκρανική επίθεση της 1η Ιουνίου δεν έχουν καταστραφεί πλήρως αλλά μπορούν να επισκευαστούν», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ριαμπκόφ είπε χαρακτηριστικά: «Ο εξοπλισμός για τον οποίο γίνεται λόγος, όπως δήλωσαν και εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας, δεν καταστράφηκε αλλά υπέστη ζημιές. Θα αποκατασταθεί».

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών διέψευσε τους ισχυρισμούς του Κιέβου σχετικά με τις συνέπειες της επίθεσης. «Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο», τόνισε, προσθέτοντας ότι πρέπει να βασιζόμαστε στα «στοιχεία που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας».

Τι ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι

Σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters, οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η ουκρανική επίθεση με drones το περασμένο Σαββατοκύριακο έπληξε έως και 20 ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, καταστρέφοντας περίπου τα 10 από αυτά — αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο ήμισυ της εκτίμησης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη ότι η Μόσχα θα πρέπει να απαντήσει στην επίθεση της 1ης Ιουνίου.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα