Τη δική του εκδοχή για τον θάνατο του Δημήτρη Γραικού που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα, έδωσε ο 46χρονος έμπορος κρεάτων, ο οποίος κατηγορείται ότι τον σκότωσε.

Η απολογία του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού, για τα όσα διαδραματίστηκαν στις 3 Νοεμβρίου 2016 κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες. Μάλιστα, έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του άτυχου κτηνοτρόφου, ενώ σημειώθηκε ένταση και λιποθυμίες.

Μετά την απολογία του στην Ε’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 46χρονος έμπορος κρεάτων, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 46χρονος

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Star, ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει, ενώ είπε πως εδώ και 2,5 χρόνια δεν έλεγε την αλήθεια, εξαιτίας του πανικού και του φόβου που ένιωθε.

«Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Έλεγε ότι του χρωστούσα χρήματα και αισθανόταν «ριγμένος». Ήρθε στον στάβλο να με βρει. Διαφωνήσαμε, ήρθαμε στα χέρια. Κατά τη διάρκεια του καβγά έπεσε νεκρός. Θόλωσα. Όταν κατάλαβα ότι δε ζούσε πανικοβλήθηκα. Πάνω στον πανικό μου αποφάσισα να τον θάψω και να εξαφανίσω τον ίδιο και το αυτοκίνητο».

Τι δήλωσε στις αρχές όταν συνελήφθη

Όταν συνελήφθη δήλωσε στις αρχές, σύμφωνα πάντα με το κεντρικό δελτίο του Star: «Τον χαστούκισα με αποτέλεσμα να πέσει. Κατά την πτώση του τραυματίστηκε θανάσιμα χτυπώντας με το κεφάλι σε τσιμεντένια επιφάνεια». Στην ιατροδικαστική όμως έκθεση αναφέρεται ως αιτία θανάτου οι βίαιες κακώσεις στον θώρακα από θλων όργανο, το οποίο μπορεί να είναι ένας λοστός ή ακόμη και μια μπουνιά.

«Να τον κρεμάσουν για τον φόνο του αδελφού μας»

«Έχασα αυτόν, έχασα τα πάντα κάτω από τα πόδια μου. Να τον δω μπροστά μου να τον καθαρίσω εγώ με τα ίδια μου τα χέρια, αυτό θέλω» λέει η αδελφή του θύματος.

Αγωγές ετοιμάζουν η σύζυγος και τα παιδιά του Γραικού

Η σύζυγος και τα δύο παιδιά του άτυχου επιχειρηματία ετοιμάζουν αγωγές και έχουν αναθέσει στον Αλέξη Κούγια να κινηθεί νομικά εναντίον όσων αφήσαν υπονοούμενα για την οικογένεια όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγή: iefimerida.gr