Περισσότερα από πενήντα άτομα έσπευσαν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών για να εξεταστούν από την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ για κορωνοϊό μετά τα 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή της Μεσαράς, ανάμεσα τους δύο αντιδήμαρχοι του δήμου Φαιστού. Μάλιστα η μεγάλη προσέλευση του κόσμου οδήγησε στην αλλαγή του σχεδιασμού και έτσι η Κινητή Μονάδα μετέβη τελικά στο Πολύκεντρο του δήμου για να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα το Κέντρο Υγείας.

Οι περισσότεροι από όσους πήγαν για να δώσουν δείγμα είναι υπάλληλοι του δήμου Φαιστού κάτι το οποίο έχει ζητήσει ο δήμαρχος προκειμένου να μπορέσει ο δήμος αν βγουν αρνητικά τα τεστ να λειτουργήσει.

«Εμείς θέλουμε ο δήμος να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν. Βέβαια με όλους τους κανόνες ασφαλείας για να μην έχουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Υπάρχει ανησυχία στην περιοχή και αυτό φαίνεται και από την αθρόα προσέλευση πολιτών να εξεταστούν. Ελπίζω όλο αυτό να οδηγήσει στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας από όλους τους πολίτες.» δήλωσε στο creta24 ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Αρκετοί πάντως ήταν οι πολίτες που έσπευσαν για να δώσουν δείγμα για να εξεταστούν καθώς είχαν έρθει σε επαφή με κάποιον από τους αντιδημάρχους που βρέθηκαν θετικοί.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά στην περιοχή της Μεσαράς έχουν εντοπιστεί εκτός από τους δύο αντιδημάρχους άλλα 5 κρούσματα. Οι δύο ηλικιωμένοι που είχαν έρθει για διακοπές από την Αθήνα, ένα άτομο που σχετίζεται μαζί τους καθώς και δύο ακόμα κρούσματα σε άλλο χωριό μία μητέρα και ο γιος της που επίσης είχε κατέβει από την Αθήνα.