Δέκα χρόνια κάθειρξη στην 56χρονη που μαχαίρωσε τον σύντροφό της

Αναβίωσε στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο Πρέβεζας, το συγκλονιστικό έγκλημα που έγινε παραμονή πρωτοχρονιάς του 2021, στην περιοχή σεισμόπληκτα Ιωαννίνων, όταν η 56 χρονη Α.Λ., μαχαίρωσε και σκότωσε τον 57 χρόνο σύντροφο της Β.Δ.

Το έγκλημα φέρεται να έγινε ύστερα από διαπληκτισμό του ζευγαριού, ενώ το άτυχο θυμα φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφοριες, ενωπιον του δικαστηρίου, η 56χρονη φέρεται να υποστήριξε πως το αποτέλεσμα του θανάτου του συντρόφου της οφείλεται σε ατύχημα, ενώ δηλωσε ότι αισθάνεται υπεύθυνη για τον θάνατο του και αναμένει την κατά νομο τιμωρία της προκειμένου να εξιλεωθεί.

Το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της και μετέβαλλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη και επέβαλλε ποινή κάθειρξης 10 ετών αντί της ποινής των ισοβίων που προβλέπεται για την ανθρωποκτονία .

«Ήθελα να τον απωθήσει, όχι να τον σκοτώσει» υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης

Μιλωντας στο iefimerida ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης και γνωστός ποινικολόγος, Σπυρος Δημητρίου, επεσήμανε πως η εντολέας του προσπάθησε να απωθήσει τον σύντροφο της ενώ αναφέρθηκε και στις κινησεις που έκανε αμέσως μετά.

«Το σημερινό δικαστήριο ήταν ένα δικαστήριο ομολογίας και ενοχής αλλά στην ορθότερη ποινική αντιμετώπιση της πράξης της κατηγορούμενης.Η τελευταία επιτέθηκε στον σύντροφο της με σκοπό να τον απωθήσει πάνω σε έναν διαπληκτισμό όμως ουδέποτε αποδέχτηκε το ενδεχόμενο του θανάτου του. Προς επίρρωση τούτου αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το συμβάν κάλεσε το ΕΚΑΒ η ίδια προκειμένου να τον σώσει ωστόσο ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. Η συμπεριφορά της αυτή αξιολογήθηκε ως συμπεριφορά χωρίς ανθρωποκτόνο δόλο και γι’ αυτό τον λόγο της επιβλήθηκε από το δικαστήριο η μειωμένη αυτή ποινή».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα