Η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος λύνει ένα μεγάλο ποσοστό των  προβλημάτων με δασωμένους αγρούς στην Κρήτη. Αυτό δήλωσε η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης αναφερόμενη στην υπουργική απόφαση για την εξαίρεση των ασπαλάθων από τα φυτά εκείνα που χαρακτηρίζουν ως δασική μία έκταση. Όπως είπε η κ. Μαρία Κοζυράκη μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και το Σωτήρη Μεταξά, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης είχε στείλει συγκεκριμένη ολοκληρωμένη πρόταση που όμως δεν υιοθετήθηκε πλήρως.

«Είναι μία απόφαση που είχε προαναγγελθεί και την περιμέναμε. Δυστυχώς δεν υιοθετήθηκαν το σύνολο των προτάσεων που είχαμε υποβάλει στο υπουργείο. Όμως και έτσι όπως έγινε επιλύεται ένα μεγάλο ποσοστό με τους δασωμένους αγρούς στην Κρήτη που απασχολούσε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ Κοζυράκη.

Για τα υπόλοιπα ζητήματα που είχαν θέσει οι αγρότες και οι φορείς του νησιού στον υπουργό Περιβάλλοντος στην πρόσφατη περιοδεία του στην Κρήτη η Συντονίστρια επεσήμανε πως θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα ώστε να υπάρξουν εξελίξεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως για το θέμα του ιδιοκτησιακού που ο κ. Σκρέκας δεσμεύτηκε πως θα επιλυθεί νομοθετικά, θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να υπάρξει μία νομοθετική πρωτοβουλία.

Η κ. Κοζυράκη όπως ανέφερε το πρωί της Πέμπτης θα συμμετέχει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για ανοιχτά θέματα που αφορούν το υπουργείο μεταξύ αυτών φυσικά και αυτό των δασικών χαρτών.