test

Δ. Τσιόδρας από Ρέθυμνο: Να στείλουμε ένα μήνυμα σταθερότητας και έναν καθαρό πολιτικό ορίζοντα για τη Νέα Δημοκρατία

Πρέπει να διαβάσετε

Στο Ρέθυμνο βρίσκεται ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Η προεκλογική εκδήλωση του κ. Τσιόδρα πραγματοποιήθηκε στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου σε κατάστημα εστίασης στην πόλη του Ρεθύμνου.

Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας και διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού  Δημήτρης Τσιόδρας, έστειλε το δικό του μήνυμα για το διακύβευμα της ευρωκάλπης:

«Oι Ευρωεκλογές έχουν τη δική τους σημασία, είναι εξαιρετικά σημαντική. Δεν είναι μία δημοσκόπηση για το που καταγράφεται η κάθε πολιτική δύναμη. Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα πολιτικής σταθερότητας, με την εμπέδωση μέσω ενός ισχυρού ποσοστού του αποτελέσματος του 2023 για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο να έχουν έναν καθαρό ορίζοντα τα επόμενα 3 χρόνια και να μην τεθεί σε κίνδυνο αυτός ο δρόμος μέσω μιας χαλαρής ψήφου. Και το δεύτερο, είναι το ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή. Δεν εννοώ μόνο σε επίπεδο προσώπων και σε επίπεδο πολιτικών δυνάμεων γιατί εκεί θα πρέπει να στείλουμε ανθρώπους οι οποίοι θα μπορούν να υπερασπίζονται τα ελληνικά συμφέροντα. Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα πεδίο συνεργασίας αλλά και ένα πεδίο εθνικών ανταγωνισμών. Άρα θα πρέπει να φέρουν αποτελέσματα για την Ελλάδα και όχι να χρησιμοποιούν το βήμα της Ευρωβουλής προκειμένου να καταγγέλλουν τη χώρα όπως είδαμε την προηγούμενη πενταετία. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω. Όχι χαλαρή ψήφος. Πρέπει να στείλουμε εκπροσώπους οι οποίοι θα υπερασπιστούν την Ελλάδα και πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σταθερότητας και έναν καθαρό πολιτικό ορίζοντα για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.»

«Φέτος είναι μια ευκαιρία να κουβεντιάσουμε σε μεγαλύτερο τμήμα σε σχέση με την Ευρώπη γιατί όντως αντιμετωπίζει πάρα πολλές προκλήσεις. Και οικονομικές προκλήσεις, αμυντικές προκλήσεις, προκλήσεις ασφάλειας, προκλήσεις που προκύπτουν από το μεταναστευτικό, προκλήσεις που προκύπτουν από την κλιματική κρίση. Όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε και να τα βάλουμε στο τραπέζι», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι η ακρίβεια σίγουρα θα επηρεάσει την ψήφο των πολιτών, όμως εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα εκτιμηθεί όλη η κυβερνητική προσπάθεια σε όλους τους τομείς, ακόμα και σε εκείνον της ακρίβειας.

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή την στιγμή οι πολίτες. Είναι ένα θέμα το οποίο δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Γι’ αυτό βλέπουμε και αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες τα προηγούμενα χρόνια. Έχει σε υποχωρήσει κάποιους τομείς, όχι στα τρόφιμα ακόμα, όπου ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός. Εκεί αν υπήρχε ένα μέτρο το οποίο θα μπορούσαμε να λάβουμε και να πούμε ότι τελειώσαμε θα το είχαμε κάνει. Αλλά είναι πολυπαραγοντικό το ζήτημα. Για αυτό προσπαθούμε με ελέγχους στην αγορά, με στοχευμένες κινήσεις, όπως τα διάφορα καλάθια, με τον έλεγχο από το χωράφι στο ράφι, με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, να αντιμετωπίσουμε και αυτό το ζήτημα το οποίο νομίζω είναι θέμα χρόνου να αντιμετωπιστεί». 

Στις 19.30 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει στα Χανιά, στο Κήπος Καφέ, στην οδό Στρατηγού Τζανάκη.

Σκοπός των ομιλιών αλλά και των συζητήσεων είναι να αναδειχτεί η σημασία και η κρισιμότητα των επικείμενων ευρωεκλογών, τόσο σε επίπεδο ευρωπαϊκών πολιτικών συσχετισμών όσο και σε επίπεδο προσώπων που θα εκλεγούν στη νέα Ευρωβουλή, αφού θα καθορίσουν το μέλλον και την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ένα διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από σοβαρές πολιτικές εντάσεις και ένοπλες στρατιωτικές συγκρούσεις, στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή όπου βρίσκεται και η Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα