Δ. Μαλεβιζίου: Κινητοποιήσεις από εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας – Καταγγέλλουν «εργασιακή εξουθένωση»

Πρέπει να διαβάσετε

Σε στάση εργασίας προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Μαλεβιζίου, με αφορμή την υποστελέχωση του τμήματος αλλά και τις συνθήκες εργασίας.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως εργάζονται αδιάκοπα, χωρίς ρεπό και αργίες ενώ δεν πληρώνονται υπερωρίες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ηρακλείου, ο οποίος στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων στο δ, Μαλεβιζίου, «η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί, μεταξύ των άλλων, ότι θα προσλάβει άμεσα 4 εργάτες καθαριότητας και ένα οδηγό με 4μηνες συμβάσεις», ωστόσο οι δεσμεύσεις δεν έγιναν πράξη.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως έχουν φτάσει στα όριά τους και θα διεκδικήσουν με κάθε τρόπο «ανθρώπινες συνθήκες εργασίας» και ταυτόχρονα «θα υπερασπιστούν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της υπηρεσίας».

Μιλώντας, χθες,  στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Μίρκα Οικονομοπούλου, ο Σύμβουλος στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΟΤΑ Μιχάλης Καρασάββας, μίλησε και για τις συνθήκες υγιεινής στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου, λέγοντας πως «είναι… 0». «Μια τουαλέτα έχουν, όποιος θέλει μπαίνει. Πήγαμε στο αμαξοστάσιο, βρήκαμε μια κακή κατάσταση, ούτε νερό δεν είχε. Το τρέξανε το θέμα, μετά από παρέμβαση του Τοπικού Συλλόγου και των εργαζομένων».

Σύμφωνα με τον κ. Καρασάββα, οι εργαζόμενοι βάσει νόμου, πρέπει να πληρώνονται 2 φορές το δεκαπενθήμερο, όμως στην Υπηρεσία Καθαριότητας πληρώνονται κάθε 27 του μήνα, ενώ ένα ακόμη πρόβλημα είναι τα αυτοκίνητα της Υπηρεσίας, τα οποία είναι πολύ παλιά και παθαίνουν συχνά ζημιές.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει καμία αλλαγή, ούτε έχει παρθεί κάποιο μέτρο για τους εργαζόμενους.  «Κάνουμε στάση εργασίας αλλά δεν θα σταματήσουμε εδώ, θα προχωρήσουμε και σε άλλα πράγματα, αν δεν κερδίσουμε αυτά που πρέπει. 27 Ιουλίου πήγαμε στον κ. Μποκέα, έκτοτε δεν έχει γίνει το παραμικρό», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα