Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη τα τελευταία 24ωρα, με το λιμενικό σώμα να είναι σε διαρκή κινητοποίηση.
Οι αφίξεις δεν σταμάτησαν ούτε τη νύχτα, αφού εντοπίστηκε χθες βράδυ (29/05) λέμβος με 38 μετανάστες στους Καλούς Λιμένες του Δήμου Φαιστού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:
«Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Ιεράπετρας, των Καλών Λιμένων, του Κόκκινου Πύργου και της Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον εντοπισμό μίας λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων. Στο σημείο μετέβη ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το φορτηγό (Φ/Γ) πλοίο «UNITY BULK» σημαίας Λιβερίας και το ρυμουλκό (Ρ/Κ) «ΠΥΡΡΟΣ» Ν.Π. 2077, το οποίο περισυνέλεξε τους 38 αλλοδαπούς επιβαίνοντες (άντρες) της λέμβου. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων, από όπου οδηγήθηκαν με λεωφορείο στο λιμάνι του Ηρακλείου με τη συνοδεία στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου».