Δύο στις τρεις επιχειρήσεις μένουν εκτός από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου φοροτεχνικών Ηρακλείου Δημήτρης Χριστοφοράκης στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη.  Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφοράκης υπολογίζεται πως θα υποβληθούν 750 χιλιάδες  αιτήσεις ενώ οι επιχειρήσεις που θα δουν την αίτηση τους να εγκρίνεται αναμένεται να είναι περίπου 250-300 χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

«Καταλαβαίνουμε πως ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα λάβουν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 θα είναι μειωμένος καθώς το υπουργείο Οικονομικών έχει ενημερώσει πως θα διατεθεί 1 δις ευρώ» ανέφερε ο κ. Χριστοφοράκης.

Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος των φοροτεχνικών Ηρακλείου αναμένεται να λάβουν ενίσχυση από την Επιστρεπτέα Επιστροφή 7 όσες επιχειρήσεις έλαβαν ενίσχυση και από την Επιστρεπτέα 6. Παράλληλα τόνισε πως θα πρέπει οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται, να καταθέσουν μέχρι τις 19 Απριλίου όχι μόνο τα έσοδα του πρώτου τριμήνου αλλά και την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο κ. Χριστοφοράκης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ-2 χαρακτηρίζοντας το ως μία πολύ καλή ευκαιρία για την επανεκίννηση της οικονομίας αφού οι επιχειρήσεις θα απαλλαγούν από την καταβολή δόσεων για δάνεια που έχουν λάβει. Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις που έχουν από 0-250 εργαζόμενους και τζίρο μέχρι 50 εκατομμύρια ευρώ, και χρηματοδοτεί δάνεια που έχουν μία σταθερή δόση.