Την μεγάλη αγωνία που υπάρχει για την «επόμενη ημέρα» στον τουρισμό, εξέφρασε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου «Φιλοξενία» Γιώργος Χριστοδουλάκης. 

Ο κ. Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για 1.200 επιχειρήσεις που βρίσκονται στο νομό Ηρακλείου, που διαθέτουν το σήμα του ΕΟΤ. «Μιλάμε για 30.000 κλίνες με τις βίλες και τις σουίτες. Η Περιφέρεια έχει διοργανώσει και φέτος τα σεμινάρια εκπαίδευσης, είμαστε ενήμεροι για όλα και για την ημέρα έναρξης. Περιμένουμε την τελευταία ενημέρωση από τους επιστήμονες, να ενημερωθεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης και να ξεκινήσουν τα σεμινάρια». 

Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν όλοι ώστε να στηριχτεί φέτος ο τουρισμός καθώς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ενώ πρόσθεσε πως οι κρατήσεις σε σχέση με πέρσι είναι αρκετά χαμηλές. «Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια και φόβος. Είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία για να δούμε που βρισκόμαστε».

O κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής της Περιφέρειας Κρήτης, λέγοντας πως δεν κάλυψε πολλές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις μικρές. «Είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους και ευελπιστούμε ότι θα διορθωθεί γρήγορα. Δόθηκαν υποσχέσεις ότι θα βρεθούν κι άλλα χρήματα για να βοηθήσουν και όχι μόνο το δικό μας κλάδο». 

Επεσήμανε πως η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη ωστόσο οι επιχειρηματίες ελπίζουν και ταυτόχρονα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία. «Κάνουμε ότι μπορούμε, όμως επίσης και στις επιστρεπτέες προκαταβολές έχουμε μείνει σε κάποιο κενό, ελπίζουμε ότι θα βοηθηθούν οι μικρές επιχειρήσεις γιατί ακόμη για μια φορά έχουν αδικηθεί».