Χριστοδουλίδης: Τεράστια πρόκληση η δήλωση Νασράλα

Πρέπει να διαβάσετε

Έντονη ενόχληση έχει προκαλέσει στη Λευκωσία η προτροπή του ηγέτη της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, όπως η κυβέρνηση του Λιβάνου επιτρέψει στους πρόσφυγες από τη Συρία να μεταβούν στην Κύπρο, κατά παράβαση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε πρόσφατα ανάμεσα στην κυβέρνηση του Λιβάνου, την Κύπρο και την Κομισιόν.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης δεν έκρυψε την απαράσκειά του για την εξέλιξη αυτή, λέγοντας ότι η δήλωση Νασράλα είναι «είναι απαράδεκτη και δεν υπάρχει κανένας άλλος χαρακτηρισμός που μπορώ να δώσω στο συγκεκριμένο θέμα». Πρόσθεσε δε ότι η Λευκωσία βρίσκεται σε επαφή με την Βηρυτό «και προηγουμένως, αλλά και μετά τις δηλώσεις, και ως ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την τεράστια πρόκληση».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι μετά τις αναφορές Νασράλα αυξήθηκε η επιτήρηση και στη Νεκρή Ζώνη στην Κύπρο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε ότι αυτό έγινε πριν από τις δηλώσεις Νασράλα καθώς «στο πλαίσιο της ολιστικής μας προσέγγισης για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, έχουμε πράξει πάρα πολλά και θα συνεχίσουμε». Σημείωσε, τέλος, ότι έχουν αυξηθεί και οι έλεγχοι.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τη Λευκωσία είναι οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει η δήλωση εκ μέρους του ηγέτη της ισχυρής Χεζμπολάχ, σε μια χώρα στην οποία το πολιτικό χάος κυριαρχεί και οδηγεί στην ολοένα και μεγαλύτερη αποσύνθεση του κρατικού ιστού, ή ό,τι έχει τουλάχιστον απομείνει από αυτόν.

Πηγήertnews.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα