Χρηματιστήριο Αθηνών: Τραπεζικό «μαξιλάρι» στις πτωτικές πιέσεις

Πρέπει να διαβάσετε

Με οριακή πτώση ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς η άνοδος των τραπεζών περιόρισε τις πτωτικές πιέσεις.

Το ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση μονοπώλησαν τα τραπεζικά… δρώμενα τόσο με το εν εξελίξει roadshow στο Λονδίνο που ολοκληρώνεται σήμερα με το τραπεζικό πάνελ και τη συμμετοχή και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών όσο και με την έκδοση του ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς που υπερκαλύφθηκε άμεσα. Επιπλέον θετικές ήταν οι ειδήσεις και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής άσκησης προσομοίωσης ακραίων συνθηκών σύμφωνα με τα οποία οι ελληνικές τράπεζες κατατάσσονται στην 4η θέση μεταξύ των 16 χωρών της ΕΕ, καταγράφοντας αλματώδη βελτίωση από την 11η θέση που είχαν καταλάβει το 2021.

Η ευνοική τραπεζική επικαιρότητα μεταφέρθηκε και στο ταμπλό με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει άνοδο κατά 1,23% και να λειτουργεί ουσιαστικά ως ανάχωμα στις πτωτικές πιέσεις που δέχονταν ο Γενικός Δείκτης από την αρχή της συνεδρίασης.

Τελικά ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε οριακά κατά 0,05% στις 1.264 μονάδες με τον τζίρο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 117,28 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα