Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Χρειάζεται σπριντ με διάρκεια μαραθωνίου
Μπορεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να είναι ρεαλιστικό;
Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα για τον ΒΟΑΚ. Η υπογραφή του πρακτικού της έναρξης της περιόδου παραχώρησης για το τμήμα “Χανιά – Ηράκλειο” του νέου αυτοκινητόδρομου μπαίνει στο στάδιο της κατασκευής και ο παραχωρησιούχος καλείται να τρέξει με σπριντ σε ένα έργο “μαραθώνιο”.
Η Σύμβαση Παραχώρησης έχει διάρκεια 35 έτη και τα πρώτα 5 είναι η περίοδος μελέτης και κατασκευής. Μπορεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να είναι ρεαλιστικό;
Η εμπειρία στην Ελλάδα από πολύ μικρότερα έργα, λιγότερο σύνθετα και απαιτητικά, έχει δείξει ότι η πρόβλεψη της πενταετίας είναι σχεδόν ουτοπική.
Είναι πάντως δεδομένο ότι οι πρόδρομες εργασίες για να αναπτυχθοιύν τα πρώτα εργοτάξια θα υλοποιηθούν άμεσα ώστε με κάθε μελέτη που θα ολοκληρώνεται, να μπαίνουν τμηματικά τα έργα σε τροχιά κατασκευής.
Το εγχείρημα μοιάζει με πρόκληση αν αναλογιστούμε πως το τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δεκάδες ανισόπεδους κόσμους, 23 σήραγγες και 85 γέφυρες.