Χρ. Τριαντόπουλος: Έκτακτη ενίσχυση 780.000€ σε Δήμους της Μαγνησίας και της Περιφέρειας- Επίσκεψη στην Πυροσβεστική

Πρέπει να διαβάσετε

Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αρμόδιου για την Αποκατάσταση Φυσικών Καταστροφών και την Κρατική Αρωγή, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Εσωτερικών, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκου, και σε συνέχεια σχετικής προεργασίας από την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής και την αρμόδια Υπό – Επιτροπή της, δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 η πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για υποβολή προτάσεων ένταξης έργων στο πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού, συνολικού ύψους 4,92 εκατ. ευρώ. Στην εν λόγω πρόσκληση συμπεριλαμβάνεται και συνολική χρηματοδότηση 780.000 ευρώ προς τους ΟΤΑ της Μαγνησίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα αποκατάστασης ζημιών έπειτα από την τελευταία πυρκαγιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Χάρη στη στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, και κατόπιν σχετικής εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, συνεχίζεται η χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού για έργα πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από φυσικές καταστροφές, με ιδιαίτερη εστίαση στις πυρκαγιές του Ιουλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, δημοσιεύτηκε η πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξη έργων πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές, με τη συνολική χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ να ανέρχεται σε 4,92 εκατ. ευρώ. Στην εν λόγω πρόσκληση συμπεριλαμβάνεται και η χρηματοδότηση 780.000 ευρώ προς Δήμους της Μαγνησίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, συμπεριλαμβάνεται χρηματοδότηση 200.000 ευρώ προς τον Δήμο Βόλου για αποκαταστάσεις ζημιών σε σχολεία, όπως αυτά της Νέας Αγχιάλου και των Μικροθηβών, και για την κάλυψη αναγκών διαχείρισης πυρκαγιάς, 250.000 ευρώ προς τη ΔΕΥΑΜ Βόλου για αποκαταστάσεις ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από την πυρκαγιά, 30.000 ευρώ προς τον Δήμο Ρήγα Φεραίου για κάλυψη αναγκών διαχείρισης της πυρκαγιάς, καθώς και 300.000 ευρώ προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κάλυψη της διαχείρισης των αναγκών εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Μαγνησία και για αποκαταστάσεις ζημιών στην περιοχή.

Τις επόμενες ημέρες ακολουθεί και η σχετική απόφαση για την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει στις κτηνοτροφικές μονάδες που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Θερμές ευχαριστίες στους συναρμόδιους φορείς και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Οικονομικών για την ταχεία ανταπόκρισή τους στις ανάγκες χρηματοδότησης των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και για τη στήριξη των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των αγροτών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές».

Χρ. Τριαντόπουλος: Έκτακτη ενίσχυση 780.000€ σε Δήμους της Μαγνησίας και της Περιφέρειας- Επίσκεψη στην Πυροσβεστική

Το Πυροσβεστικό Σώμα πάντα στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά των πυρκαγιών και των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου πραγματοποίησε, σήμερα το πρωί, Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, κ Χρήστος Τριαντόπουλος, όπου και συνομίλησε με το πυροσβεστικό προσωπικό. Τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο υποδέχτηκαν οι κ.κ. Νικόλαος Μητσιογιάννης, Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕΠΥΔ) Θεσσαλίας, Ευάγγελος Λιακόπουλος, Διοικητής ΔΙΠΥΝ Μαγνησίας, Νικόλαος Ιερεμίας, Διοικητής ΠΥ Βόλου και ο Απόστολος Κουφογεώργος, Πρόεδρος Πυροσβεστών Ν. Μαγνησίας, και, φυσικά, αρκετά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με αφορμή την επίσκεψή του ο Υφυπουργός, κ Χρήστος Τριαντόπουλος, αφού στάθηκε στις τραγικές απώλειες των συμπολιτών μας κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στη Μαγνησία, αλλά και την αδιανόητη έκρηξη στο στρατόπεδο πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, υπογράμμισε το σημαντικό έργο των πυροσβεστών στο πεδίο και στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν σε μία μεγάλη, σε μία δύσκολη πυρκαγιά. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «σε όλο το εύρος της αντιπυρικής περιόδου, όπως και σε κάθε στιγμή, το Πυροσβεστικό Σώμα είναι σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει οτιδήποτε προκύψει και να είναι μπροστά στην πρώτη γραμμή στις πυρκαγιές, μικρές και μεγάλες. Μεγάλη, όπως είχαμε και στη Μαγνησία, πριν από λίγο καιρό, μια δύσκολη φωτιά, με δύσκολο έργο, μεγάλη προσπάθεια, από όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, με οχήματα από την περιοχή μας, και από άλλες περιοχές, και εναέρια μέσα, έτσι ώστε να καταφέρουν να περιορίσουν την πυρκαγιά μέσα σε δυόμιση ημέρες. Η προσπάθεια και η εγρήγορση συνεχίζεται μέχρι να ολοκληρωθεί η αντιπυρική περίοδος – και όχι μόνο. Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε στο πλαίσιο της κλιματικής κρίσης. Το ζητούμενο είναι να δίνουμε έμφαση πάντα – όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς – και στην πρόληψη. Και, φυσικά, μεγάλη προσπάθεια να γίνεται, όπως και γίνεται στο κομμάτι της αντιμετώπισης. Οπότε, με την ίδια προσήλωση και την επόμενη περίοδο, το Πυροσβεστικό Σώμα, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα, θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ενάντια στις φωτιές για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος».

ΠηγήΕΡΤ

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα