«Χονδρέμπορος» ηρωίνης ο 63χρονος που συνελήφθη στο λιμάνι της Σούδας – Πως έγινε η αστυνομική επιχείρηση

Πρέπει να διαβάσετε

Ο 63χρονος με καταγωγή από χωριό του δήμου Γόρτυνας, ο οποίος συνελήφθη στη Σούδα με 1,5 κιλό ηρωίνη δεν είναι τυχαίο πρόσωπο στο χώρο της διακίνησης σκληρών ναρκωτικών, έλεγαν χθες αστυνομικοί για τη σύλληψή του. Χαρακτηρίζεται ως άτομο που προμηθεύεται μεγάλες ποσότητες και της «σπρώχνει» σε άλλους μικροεμπόρους του Ηρακλείου που διακινούν ηρωίνη. Πολλοί λένε ότι «είναι χονδρέμπορος» και μάλιστα από τους τελευταίους που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ναρκωτικό, μετά και τη «στροφή» Αλβανών που έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην κοκαΐνη.  63χρονος έχει συλληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν, έχει φυλακιστεί αλλά δεν λέει να σταματήσει αυτό που κάνει.

Αν και είναι 63 ετών δεν έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή του, τόνισαν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, καθώς βιοπορίζεται από το εμπόριο της ηρωίνης για πολλά χρόνια, ενώ και ο ίδιος είναι χρήστης. Πριν ένα μήνα η Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου πληροφορήθηκε ότι είχε  και πάλι ανέβει στην Αθήνα και οι εκτιμήσεις ήταν ότι το ταξίδι του αφορούσε στην αγορά του ναρκωτικού.

Μετά από πληροφορίες που δέχτηκαν προσφάτως  οι αστυνομικοί της Δίωξης τον περίμεναν να επιστρέψει χθες το πρωί από τον Πειραιά. Ο ίδιος πίστευε ότι εάν έρθει από τον Πειραιά στη Σούδα, θα περάσει … απαρατήρητος. Όμως από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στο λιμάνι, στελέχη του ΤΔΝ τον περίμεναν να απομακρυνθεί. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι κινήθηκε εκτός λιμανιού και ακινητοποιήθηκε στη στάση του λεωφορείου για να έρθει στο Ηράκλειο. Σε ένα τσαντάκι ώμου που είχε μαζί του βρέθηκαν 3 ποσότητες ηρωίνης σε μορφή βράχου, βάρους περίπου ενάμισι κιλού. Αν και ο ίδιος αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν περίμενε Ηρακλειώτες αστυνομικούς να τον περιμένουν στα Χανιά, ωστόσο, δεν προέβαλε καμία αντίσταση και επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο της αστυνομίας που τον έφερε στο Ηράκλειο. Έλεγχοι έγιναν σε σπίτια τόσο στο χωριό από όπου κατάγεται, όσο και στο Ηράκλειο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα