Χειροπέδες σε δύο 60χρονους – Διακινούσαν χιλιάδες λαθραία πακέτα με τσιγάρα

Πρέπει να διαβάσετε

Ετοιμοι να διοχετεύσουν στην αγορά από 2.300 λαθραία πακέτα τσιγάρα ήταν δύο ηλικιωμένοι, τους πρόλαβαν όμως οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν δύο άτομα, ηλικίας 68 και 66 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι εντοπίσθηκαν μεσημεριανές ώρες χθες (12-04-2024) στην περιοχή των Αμπελοκήπων, να έχουν σταθμεύσει δύο αυτοκίνητα και να μεταφέρουν από το ένα στο άλλο χαρτοκιβώτια, τα οποία, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι περιείχαν λαθραία καπνικά προϊόντα.

Συνολικά, στην κατοχή των συλληφθέντων, εντός των οχημάτων, καθώς και σε κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2.342 πακέτα τσιγάρα και 5 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν διέθεταν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου και το χρηματικό ποσό των 690 ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά τους.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στοναρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα