Χανιά: Πανηγυρικός Εσπερινός για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στα Νωπήγεια

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου στο Ευρωμεσογειακό Κέντρο Νεότητας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης – Θα ακολουθήσουν η ευλογία των καρπών και κέρασμα.

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Με τον καθιερωμένο πανηγυρικό Μέγα Εσπερινό θα τιμηθεί η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευρωμεσογειακού Κέντρου Νεότητας (ΕΚΝ), Παραρτήματος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), στα Νωπήγεια Χανίων.

Η ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026, στις 19:00, με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης να απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στους πιστούς να συμμετάσχουν στον εορτασμό.

Μετά την ολοκλήρωση του Μεγάλου Εσπερινού θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ευλογία των καρπών της γης, ενώ θα ακολουθήσει κέρασμα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δεσποτικές εορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος πιστών που συμμετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Προηγούμενο

Μεσαρά: Σφορδή σύγκρουση μηχανής με κλάρκ - Τραυματίστηκε σοβαρά νεαρός μοτοσικλετιστής

Επόμενο

Θεσμική λύση από τον Υπουργό Οικονομικών για τα ανείσπρακτα πρόστιμα ΚΟΚ ζητά ο Δήμαρχος Χερσονήσου

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

«Η ανοχή έχει πλέον εξαντληθεί»: Φορείς του τουρισμού της Κρήτης προειδοποιούν τους κτηνοτρόφους να μην κλείσουν τους δρόμους!

Σε μία προσπάθεια να… προλάβουν τα χειρότερα, φορείς του τουρισμού στην Κρήτη προειδοποιούν αγρότες και κτηνοτρόφους, πως θα…