Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης (08/09) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή με καλαμιές, πίσω από κατοικία στον Πύργο Ψηλονέρου, του Δήμου Πλατανιά.
Σύμφωνα με το ertnews.gr, στο σημείο κινητοποιήθηκαν αμέσως τρία πυροσβεστικά οχήματα με έξι άνδρες, καθώς και ομάδα της ΕΜΟΔΕ αποτελούμενη από έξι άτομα. Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, πριν προλάβει να επεκταθεί προς την κατοικία.
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια ημέρα κατά την οποία ολόκληρη η Κρήτη βρίσκεται στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.
Για αύριο, Τετάρτη, ο κίνδυνος στην Κρήτη υποχωρεί στην κίτρινη κατηγορία, ωστόσο η αυξημένη προσοχή παραμένει απαραίτητη, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η αντιπυρική περίοδος.
Οι αρμόδιες αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο και σε περιοχές με ξερή βλάστηση.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φωτιά, καλούνται να ενημερώσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.