test

Χανιά: Απονομή πτυχίων μέσω διαδικτύου

Πρέπει να διαβάσετε

Περισσότεροι από 40 απόφοιτοι των 5 Σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχαν ενεργά στην πρώτη Ψηφιακή Τελετή Απονομής Διπλωμάτων που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σήμερα 5 Ιουνίου 2020, ενώ η ζωντανή μετάδοση της Τελετής μέσω της επίσημης σελίδας  του Ιδρύματος στο facebook https://www.facebook.com/TUC.Chania ξεπέρασε τις 1.000 θεάσεις, με περισσότερες από 100 ευχές και σχόλια αγάπης και συγκίνησης, από συγγενείς και φίλους προς τους νέους Μηχανικούς!

Η Έναρξη της Τελετής πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις συγκυρίες της τρέχουσας περιόδου και στον ρόλο των Πανεπιστημίων σε αυτήν:
Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη των επιστημονικών προσεγγίσεων στην επίλυση των σύγχρονων προβλημάτων. Τα Πανεπιστήμια και οι φορείς έρευνας βρέθηκαν στο κέντρο της παγκόσμιας άμυνας κατά της πανδημίας. Στα χέρια και στο μυαλό των επιστημόνων, ερευνητών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού εναποθέτει ο κόσμος τις ελπίδες για να βγει η ανθρωπότητα από τη σύγχρονη αυτή κρίση.”  Στη συνέχεια ο κ. Πρύτανης αναφέρθηκε στη λειτουργία του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Επίσημος καλεσμένος στην Τελετή Απονομής ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας, Βουλευτής της ΝΔ Νομού Χανίων  και πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής της Σχολής ΗΜΜΥ Βασίλειος Διγαλάκης.
Στον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στους νέους αποφοίτους ανέφερε: “Γνωρίζω από πρώτο χέρι την κοπιώδη σας προσπάθεια και τη σημαντική δουλειά που γίνεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Συνεχίστε το ταξίδι της Γνώσης, ανταποκριθείτε στις προκλήσεις, εξερευνήστε τις δυνατότητές σας και αναμετρηθείτε με αυτοπεποίθηση με τις δυσκολίες! Όλοι εμείς όπως βεβαίως και οι οικογένειες σας που σας στήριξαν είμαστε περήφανοι. Θερμά συγχαρητήρια και σας εύχομαι από καρδιάς καλή σταδιοδρομία και προκοπή!”

Στη συνέχεια της Τελετής, ο Επίκ. Καθ. Αλέξανδρος Βαζάκας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ψηφιακών Κατασκευών και Ταχείας Πρωτοτυποποίησης της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και ο φοιτητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Θεόδωρος Στεφανούλης, παρουσίασαν το έργο της ομάδας Thorax_TUC για την παραγωγή των προστατευτικών προσωπίδων σε Υπηρεσίες Υγείας.

Η ενότητα των καλεσμένων ομιλητών έκλεισε με τον χαιρετισμό του κ. Γεώργιου Μπέα, απόφοιτου Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο οποίος μίλησε για την πρόσφατη συνεργασία που είχε με το Ίδρυμα ως Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, αλλά και για νέες συνεργασίες που προκύπτουν μεταξύ των δύο φορέων και θα ανακοινωθούν στο  άμεσο μέλλον.

Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή συνολικά 131 Διπλωμάτων Μηχανικού των Σχολών:

·         Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (28)

·         Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (20)

·         Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (44)

·         Μηχανικών Περιβάλλοντος (14)

·         Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (25)

Κατά την απονομή οι απόφοιτοι είχαν ενεργό ρόλο καθώς είχαν την ευκαιρία να απευθυνθούν στο κοινό, να μιλήσουν για την εμπειρία των σπουδών τους στο Πολυτεχνείο Κρήτης, για τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα,
για τον τόπου που βρίσκονται και να μοιραστούν τις ευχές τους με όλους τους συμμετέχοντες!

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα