Από το πρωί της Παρασκευής επιστρέφει η μουσική στα καταστήματα εστίασης, ενώ από το βράδυ της ίδιας μέρας λήγει η απαγόρευση κυκλοφορίας, μετά τις μία τα ξημερώματα. Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και τον Σωτήρη Μεταξά, η πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη, ανέφερε ότι παρά την αδικία της παράτασης του lockdown την προηγούμενη εβδομάδα, οι επιχειρηματίες νιώθουν πια δικαίωση.

«Όλο αυτό το διάστημα που είμασταν εκτός, είχαμε πληγεί πολύ σαν επιχειρήσεις. Δεν έπρεπε να γίνουν τα μέτρα τόσο σκληρά για εμάς γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε και έναν δύσκολο χειμώνα», σχολίασε.

Ο κλάδος της εστίασης βρίσκεται αναμφίβολα στην «κορυφή» όσων επλήγησαν βαθύτατα από την πανδημία. «Η εστίαση στοχοποιήθηκε πιο πολύ απ’ όλους. Αυτό δεν έπρεπε να γίνει γιατί οι επιχειρηματίες τήρησαν στο έπακρο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έκαναν ότι μπορούσαν για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο και ποτέ δεν αντιδράσαμε. Αυτή τη στιγμή κάνουμε ένα μεγάλο αγώνα για να κρατήσουμε τους εργαζόμενους, να μπορούν να συνεργάζονται με προμηθευτές. Είναι μια καθημερινή μάχη που κανείς δε μπορεί να την καταλάβει».

Όπως επεσήμανε η ίδια, από την πρώτη στιγμή ο κλάδος της εστίασης δίνει τη δική του μάχη από την αρχή της πανδημίας, προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους. «Δε μπορούσαμε να μην αντιδράσουμε σε κάποια κακώς κείμενα που συνέβησαν. Δε μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι η μουσική που ακούγαμε παντού, ήταν κάτι που δημιουργούσε διασπορά στα καταστήματα εστίασης».

Η κα. Αντωνακάκη τόνισε ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται προς κάθε κατεύθυνση και όχι μόνο προς μια πλευρά.

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα: