Χαμάς: Δημοσίευσε προπαγανδιστικό βίντεο με Ισραηλινοαμερικανό όμηρο με ακρωτηριασμένο χέρι

Πρέπει να διαβάσετε

Η Χαμάς έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου εμφανίζεται ο Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ένας Ισραηλινοαμερικανός, ένας από τους ομήρους που έπιασε το παλαιστινιακό κίνημα στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και παραμένει όμηρος στη Γάζα.

Το σύντομης διάρκειας βίντεο, που δεν έχει ημερομηνία, δείχνει τον 23χρονο χωρίς τον κάτω βραχίονα, τον οποίο έχασε από μια ανατίναξη κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς τον Οκτώβριο. Ο 23χρονος κατά τα άλλα φαίνεται υγιής.

Το βίντεο με τον όμηρο Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν:

Ο ίδιος αναφέρει ότι γεννήθηκε στην Καλιφόρνια και μετακόμισε στο Ισραήλ το 2008. «Πρέπει να ντρέπεσαι και εσύ και η κυβέρνησή σου, γιατί δεν μας προστατέψατε και μας αγνοείτε για 200 μέρες», αναφέρει απευθυνόμενος στον Νετανιάχου ενώ κατηγορεί επίσης τον στρατό και την πολεμική αεροπορία ότι όχι μόνο δεν κατάφερε να τους σώσει αλλά σκότωσε 70 ομήρους.

Στο μήνυμά του αναφέρει ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται καμία από τις συμφωνίες που της έχουν προταθεί και ζητά από την οικογένειά του να παραμείνει δυνατή και να συνεχίζει να πιέζει για την επιστροφή όλων. «Όσο εσείς κάθεστε μαζί με τις οικογένειές σας, σκεφτείτε εμάς που βρισκόμαστε στην κόλαση κάτω από τη γη χωρίς νερό, φαγητό, ήλιο ή την ιατρική φροντίδα που χρειαζόμαστε», λέει ακόμα δείχνοντας το ακρωτηριασμένο του χέρι.

Η μητέρα του, η Ρέιτσελ Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την απελευθέρωση του γιου της, ο οποίος απήχθη από το μουσικό φεστιβάλ, ένας από τους στόχους της Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν είναι ένας από τους 133 ομήρους με ισραηλινή υπηκοότητα που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ομηρία. Πέρσι, μετά από μια συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς πάνω 100 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Περίπου 250 Ισραηλινοί και ξένοι πιάστηκαν όμηροι από τους μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους στην πιο θανατηφόρα επίθεση στην ιστορία του εβραϊκού κράτους.

Σε απάντηση, το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, ορκιζόμενο να εξοντώσει τη Χαμάς και να απελευθερώσεις τους ομήρους.

Η ισραηλινή επίθεση έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 34.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα