«Θολό» παραμένει το μέλλον για τον τουρισμό τόσο σε ολόκληρη την Ελλάδα όσο και στην Κρήτη, με τους αρμόδιους φορείς να ζητούν μέτρα στήριξης για την επιβίωσή τους.

Την ώρα που πληθαίνουν τα σενάρια για την σταδιακή άρση των μέτρων, η έναρξη της τουριστικής σεζόν δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, με ξενοδόχους του νησιού να εξετάζουν το σενάριο ακόμα και της μη έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου!

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης «έχουμε μιλήσει με τους tour operators και περιμένουμε πότε θα ξεκινήσουμε. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης συνεργαζόμαστε με διεθνή εταιρεία για να δούμε πως τα ξενοδοχεία και ο τουρισμός θα επανέλθουν στην κανονικότητα. Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να λυθούν τις επόμενες ημέρες. Η «καρπαζιά» είναι τεράστια σε όλα τα επαγγέλματα του τουρισμού».

Ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε επίσης πως «ακόμα οφείλονται χρήματα σε εργολάβους ξενοδοχείων στην Κρήτη που πρέπει να πληρωθούν μέσω επιταγών.Τώρα δε θα είναι εύκολο να γίνει αυτό, γιατί δε θα έχουν εισπράξεις».

«Αν είναι να ξεκινήσει η σεζόν Αύγουστο ή Σεπτέμβριο, καλύτερα να μην ξεκινήσει καθόλου. Είναι και αυτό ένα από τα σενάρια που εξετάζουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιαδάκης

Δήμαρχος Χερσονήσου: Ειδική μέριμνα για τους τουριστικούς δήμους

Να εφαρμόσει το κράτος ειδική μέριμνα για τους τουριστικούς δήμους που έχουν πληγεί περισσότερο, ζήτησε μιλώντας Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

«Η φετινή χρονιά είναι πρωτόγνωρη. Τώρα υπό άλλες συνθήκες θα είχε ξεκινήσει η τουριστική περίοδος. Ο Δήμος Χερσονήσου θα έχει τις περισσότερες επιπτώσεις. Πολλοί ξενοδόχοι σκέφτονται να μην ανοίξουν φέτος τα ξενοδοχεία τους. Δεν μπορεί κανένας να προϋπολογίσει πως θα ξεκινήσει αυτή η τουριστική χρονιά. Πρέπει να στηριχθεί το δίδυμο κοινωνίας και επιχειρηματικότητας. Βάλλονται οικογένειες που δεν μπαίνει μεροκάματο σπίτι τους. Η Ελλάδα να ζητήσει από την Ε.Ε να στηριχθεί ο τομέας του τουρισμού. Επίσης θα πρέπει να να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους τουριστικούς δήμους από το κράτος. Ενδεχομένως να υπάρχουν προβλήματα και του χρόνου», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σέγκος.