«Μπροστά η Κρήτη στην διαχείριση των απορριμμάτων σε σχέση με άλλες περιφέρειες» – Οι δύσκολοι έξι μήνες και οι ανεξέλεγκτες χωματερές στο Ηράκλειο

Πρέπει να διαβάσετε

Παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, που δυστυχώς αποτυπώνονταν με αρνητικό τρόπο σε αρκετές περιοχές το προηγούμενο διάστημα, η Περιφέρεια Κρήτης, ξεπερνά περιφέρειες της υπόλοιπης χώρας στην διαχείριση των απορριμμάτων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Τηλεόραση CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση με τον Κώστα Συλιγάρδο, ο αντιδήμαρχος καθαρότητας του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, κάνοντας απολογισμό των τελευταίων χρόνων που έχει τα «ηνία» της εν λόγω αντιδημαρχίας.

«Είναι κορυφαίο ζήτημα η διαχείριση απορριμμάτων. Ο Δήμος Ηρακλείου έχει εντάξει όλα τα έργα που πρέπει σε χρηματοδοτικά εργαλεία, άλλα έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί και εκτελούνται και άλλα είναι προς δημοπράτηση. Είμαστε μπροστά σε σχέση με άλλες περιφέρειες (στην διαχείριση απορριμμάτων) κι αυτό είναι κατάκτηση και του Δήμου Ηρακλείου».

Ο κ. Βαρδαβάς σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης στον τομέα της καθαριότητας όμως το τελευταίο εξάμηνο, εξαιτίας της υποστελέχωσης, προκάλεσε προβλήματα όπως ανεξέλεγκτες χωματερές σε πολλά σημεία. «Το τελευταίο εξάμηνο αμαύρωσε μια προσπάθεια και αποτελέσματα τριών χρόνων κι αυτό είναι άδικο», επεσήμανε ο κ. Βαρδαβάς.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει αναβαθμιστεί το 80% του στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας με νέα απορριμματοφόρα και μηχανήματα.

«Η επόμενη δημοτική αρχή θα βρει πολλά έργα δρομολογημένα αλλά και αύξηση πόρων στον τομέα της καθαριότητας κατά 20%», τόνισε ο κ. Βαρδαβάς.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα