Έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν τόσο κατά του κορωνοϊού όσο και για την γρίπη, απηύθυνε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου Ανδρέας Αντωνίου.

Την περασμένη Τετάρτη σε συνέλευση που πραγματοποίησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου δημοσίευσε ένα ψήφισμα με το οποίο καλεί τον κόσμο να κλείσει το ραντεβού του για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, ώστε να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Να λύσουν ότι απορία έχει ή φόβους, συνομιλώντας με τους κατάλληλους επιστήμονες υγείας. Επίσης, να θυμίσουμε ότι έχει ξεκινήσει η περίοδος του αντιγριπικού εμβολιασμού, τον οποίο εύκολα και δωρεάν μπορεί να κάνει στα φαρμακεία που βρίσκονται στην περιοχή του».

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, τον Οκτώβριο υπήρξε μια καθίζηση του ποσοστού σε όσους επιθυμούσαν να εμβολιαστούν για τον ιό της γρίπης. «Αυτό οφείλεται σε μια φοβία συσχετισμού με το χρονικό διάστημα που πρέπει να έχει κάποιος σε σχέση με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Βάσει των επίσημων οδηγιών, δεν υπάρχει από χρονικός περιορισμός. Ας πάει ο κόσμος, ειδικά οι ευπαθείς ομάδες να συνταγογραφήσουν τον αντιγριπικό εμβολιασμό και ας έρθουν εδώ να τον κάνουν. Έχουμε ανησυχητικά νέα από τη Γερμανία που υπάρχει έξαρση της γρίπης και όπως έχουν τα πράγματα στην χώρα μας, αν έχουμε κρούσματα και της γρίπης το σύστημα υγείας θα αντιμετωπίσει τρομερή πίεση».

Κλείνοντας, ο κ. Αντωνίου σημείωσε πως όσον αφορά τον αντιγριπικό εμβολιασμό, υπάρχει αύξηση των ραντεβού καθώς όλοι οι επιστήμονες προτρέπουν τον κόσμο να εμβολιαστεί. Όσον αφορά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, συμπλήρωσε πως ο κατακόρυφος αριθμός των κρουσμάτων και θανάτων που ανακοινώνονται έχουν αυξήσει τα ποσοστά των ανθρώπων που επισκέπτονται τα φαρμακεία για να κλείσουν ραντεβού είτε για την α’ δόση είτε την γ’ δόση.