Αύξηση των εσόδων στον ισολογισμό του Δήμου Ηρακλείου

Συνεδρίασε χθες Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια, σε ειδική συνεδρίαση με ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Συγκεκριμένα, το θέμα ημερήσιας διάταξης ήταν η έγκριση του ισολογισμού – αποτελεσμάτων χρήσης για το έτος 2021, του Δήμου Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η κα. Μαρία Καναβάκη ευχαρίστησε το Σώμα για την ομαλή συζήτηση που έγινε, λέγοντας πως λαμβάνονται υπόψη τα λεγόμενα όλων. «Σε μια τέτοια πολιτική συζήτηση είναι αναμενόμενος ο αντιπολιτευτικός λόγος και η κριτική αρκεί να μην είναι ακραία και μηδενιστικά» τόνισε η κα. Καναβάκη.

Πρόσθεσε δε, πως υπερασπίστηκε το έργο της Δημοτικής Αρχής επισημαίνοντας πως: «Παράγεται σε ένα όχι ευχάριστο περιβάλλον».

Επίσης, αναφέρθηκε στις επιχορηγήσεις που εξαιτίας τους, φαίνεται αύξηση των εσόδων στον ισολογισμό, «και όχι επειδή οι δημότες έχουν εν καιρό κρίσης ευχέρεια να πληρώνουν υποχρεώσεις» ενώ για τα αδήλωτα τετραγωνικά που πέρσι πληρώθηκαν και από εκεί αυξήθηκαν σημείωσε πως «επιχορηγήσαμε τις δημοτικές εταιρίες, ο Δήμος είναι μητέρα όλων και οφείλει να προστατέψει τη βιωσιμότητα τους».

Τον ισολογισμό καταψήφισαν οι παρατάξεις «Ηράκλειο 3.7.5», «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» και η «Σύμπραξη Δημοτών Ηρακλείου». Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απείχε από τη διαδικασία ενώ το «Ηράκλειον Αξίζει» ψήφισε λευκό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ψηφοφορία δεν συμμετείχε η παράταξη «συνΕργασία για το Ηράκλειο».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα