Με βραδείς ρυθμούς υποχωρεί η επιδημιολογική καμπύλη στην Κρήτη.

Σε σχέση με τις τάσεις του επιδημιολογικού φορτίου στο νησί, όπως αποτυπώνονται στη μελέτη των αστικών λυμάτων, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας / Ανθρωποζωονόσων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Άννα Ψαρουλάκη έκρουσε για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου ξεκαθαρίζοντας ότι η αποκλιμάκωση καθυστερεί.

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα για αποκλιμάκωση. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε γιατί κάποιες τάσεις υποχώρησης έχουν ανατραπεί. Διατηρούνται υψηλές τιμές στο ιικό φορτίο και την τρέχουσα εβδομάδα δεν αναμένεται αποκλιμάκωση», σημείωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη η κα. Ψαρουλάκη

Νέος κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων – «Νέες ανάγκες και περισσότεροι δικαιούχοι»

Η Κρήτη επιχειρεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να καινοτομήσει σχετικά με την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων στον τουρισμό και το Πανεπιστήμιο Κρήτης υλοποιεί νέο κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων για εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση.

Πρόκειται για εφαρμογές διαχείρισης που αποτέλεσαν… οδηγό στα μοντέλα των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων στον τουρισμό.

«Είχαμε έναν απόλυτο επαγγελματισμό από τους ανθρώπους του τουρισμού το περασμένο καλοκαίρι. Οι συνέργειες που αναπτύχθηκαν είχαν ικανοποιητικά αποτελέσματα και τόσο η συμμετοχή όσο και τα αποτελέσματα των σεμιναρίων ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Εκπαιδεύσαμε εργαζόμενους στον τουρισμό για τα μέτρα αλλά και για την εφαρμογή τους», δήλωσε η κα. Ψαρουλάκη.

Το στοίχημα εφέτος αφορά σε διαφορετικά δεδομένα σχετικά με την πανδημία. Για αυτό το λόγο οι δικαιούχοι των επιμορφωτικών σεμιναρίων θα είναι περισσότεροι.

«Εφέτος ανοίγουμε περισσότερο το πρόγραμμα και εκτός από την κατάρτιση για τους επαγγελματίες του τουρισμού εντάσσουμε στη δεξαμενή των δικαιούχων και άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Διευρύνεται ο κύκλος των σεμιναρίων για να καλύψουμε τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει», πρόσθεσε η κ.Ψαρουλάκη.

Σε σχέση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις διαφορές σε σχέση με πέρυσι η αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας / Ανθρωποζωονόσων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Άννα Ψαρουλάκη πρόσθεσε πως «σε ότι αφορά την αλυσίδα του τουρισμού οι αλλαγές είναι λίγες. Πάντως τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν είναι ακόμα έτοιμα».