Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα έχει οδηγήσει σε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, εξήγησε ότι «είμαστε σε μια περίοδο έξαρσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εχθές στο ΠΑΓΝΗ έγιναν 10 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, οι οποίοι ήταν στο σύνολό τους ανεμβολίαστοι. «Ευτυχώς δεν ήταν κανείς σε βαριά κατάσταση, εκτός από μια κυρία 56 ετών η οποία μπήκε στη ΜΕΘ διασωληνωμένη. Υπάρχει όμως μια έντονη κινητικότητα, αφού ο κόσμος δε συμμορφώνεται, δεν ακολουθεί τις οδηγίες, δε φοράει μάσκα και δε τηρεί τις αποστάσεις. Πριν από 10 ημέρες είχαμε μηδενικές νοσηλείες στην κλινική κορωνοϊού και 5 ασθενείς στη ΜΕΘ. Πλέον έχουμε 7 ασθενείς στη ΜΕΘ και 20 ασθενείς στην κλινική. Καταλαβαίνεται ότι από το 0 στο 20 είναι ένας μεγάλος αριθμός».

Ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται και μια μικρή ελάττωση, αναφορικά με τον ρυθμό των εμβολιασμών στο ΠΑΓΝΗ. «Συνήθως πραγματοποιούνται 247 ραντεβού ημερησίως, ενώ τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται 242 με 243 εμβολιασμοί. Πάντως για ολόκληρο τον Ιούλιο έχουμε πραγματοποιήσει περίπου 5.000 εμβολιασμούς», πρόσθεσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

Κλείνοντας, ο κ. Χαλκιαδάκης σχολιάζοντας και την αύξηση στις νοσηλείες παιδιών με λοίμωξη από κορωνοϊό στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, ανέφερε ότι παραμένουν όλα σε καλή κατάσταση και βρίσκονται στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.