Αυξάνονται διαρκώς οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Πρέπει να διαβάσετε

Τον τελευταίο χρόνο έχουν ολοκληρωθεί 21.103 πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, ενώ φέτος το «ηλεκτρονικό σφυρί» αναμένεται να χτυπήσει για πάνω από 30.000 ακίνητα κόκκινων δανειοληπτών.

Μέχρι το τέλος του μήνα έχουν προγραμματιστεί 573 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, εκ των οποίων 553 αφορούν ακίνητα και από αυτά 140 είναι κατοικίες. Ήδη, έχουν δρομολογηθεί 4.180 πλειστηριασμοί οι οποίοι θα διενεργούνται σταδιακά μέχρι τον Οκτώβριο με τη λίστα να μεγαλώνει συνεχώς. Οι 4.016 εκποιήσεις αφορούν ακίνητα, εκ των οποίων 1.392 είναι κατοικίες, 334 καταστήματα, 275 αγροτεμάχια και 44 ξενοδοχειακές μονάδες.

Πάνω από επτά στα δέκα ακίνητα που εκποιήθηκαν το τελευταίο έτος κατέληξαν στα χέρια των τραπεζών, καθώς λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή. Πρόκειται κυρίως για ακίνητα φιλέτα επαγγελματικά και πολυτελείς κατοικίες.

Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικούενδιαφέροντος είτε αναστέλλονται λόγω ρύθμισης με τον οφειλέτη πριν το ακίνητο βγει στο σφυρί ή κάποιας νέας δικαστικής απόφασης που μπλοκάρει στον παρά πέντε τον πλειστηριασμό. Συνολικά από τον Φεβρουάριο του 2018 μέχρι σήμερα έχουν ανασταλεί 6.568 πλειστηριασμοί, ενώ 397 ματαιώθηκαν.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα