Αυτοψία του Δημάρχου Ηρακλείου στα έργα ανάπλασης των Ενετικών τειχών

Πρέπει να διαβάσετε

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα της δεύτερης φάσης διαμόρφωσης- αποκατάστασης των Ενετικών Τειχών Ηρακλείου που πραγματοποιούνται στον ενετικό οχυρωματικό περίβολο (ευθύγραμμο τμήμα από προμαχώνα Βιτούρι έως προμαχώνα Μαρτινέγκο).

Την πορεία εκτέλεσης του εμβληματικού έργου παρακολούθησε το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων Γιάννη Αναστασάκη και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνική Υπηρεσίας.

Το έργο εκτελείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ήδη έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό το πρώτο τμήμα που θα δοθεί σε χρήση. Έχουν γίνει: η προετοιμασία για τη διαμόρφωση της περιπατητικής διαδρομής, οι φυτεύσεις, οι υποδομές για ηλεκτροφωτισμό και άρδευση, όπως έχει τοποθετηθεί ο οικίσκος-αναψυκτήριο μέσα στον πευκώνα του προμαχώνα Ιησού για τις ανάγκες των επισκεπτών του Μνημείου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία υλοποίησης των εργασιών επισημαίνοντας : «Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παραδοθεί στον κάτοικο και επισκέπτη της πόλης μας το πρώτο τμήμα της πεζοπορικής και ποδηλατικής διαδρομής σε ένα μνημείο που θεωρείται από τα σπουδαιότερα στο είδος του στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Με την ολοκλήρωση του έργου ο μεγαλύτερος κοινόχρηστος χώρος της πόλης μας θα προφέρει μια όαση αναψυχής, πρασίνου, πολιτισμού με υψηλή ιστορική και τουριστική αξία για την πόλη μας. Το Ηράκλειο μετατρέπεται από μια πόλη με τείχη στην « πόλη των τειχών».

Το έργο είναι συμβατικού ποσού 2.345.873,16 ευρώ, χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% από το πρόγραμμα Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) στο πλαίσιο του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα