Στις 8 και πέντε λεπτά το πρωί θα φτάσει η πρώτη πτήση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ανοίγοντας ουσιαστικά τη φετινή τουριστική σαιζόν. Μία πτήση από τη Γερμανία, από το Αμβούργο όπως φαίνεται και στη λίστα των πτήσεων που δημοσιεύει το creta24,  όπως και οι περισσότερες από τις 40 περίπου που αναμένονται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Οι αφίξεις τουριστών κατά την πρώτη μέρα της σαιζόν που ξεκινά πρώτη Ιουλίου αναμένονται να είναι μεταξύ 3 και 4 χιλιάδων και θα προέρχονται εκτός από τη Γερμανία από Ολλανδία Τσεχία Πολωνία και Κίεβο.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργο Πλιάκα στη διάρκεια όλου του μήνα οι αφίξεις τουριστών αναμένεται να κυμανθούν από 200 εώς 250 χιλιάδες όταν πέρσι ήταν περίπου 650.000. Μπορεί κατά τις πρώτες μέρες να φτάνουν στο Ηράκλειο περίπου 40 με 50 πτήσεις όμως μετά τις πρώτες 15 μέρες οι πτήσεις σταδιακά θα αυξάνονται με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο πως μέχρι τέλος Οκτωβρίου ο συνολικός αριθμός τουριστών ίσως και να αγγίξει το 1,5 εκατομμύριο.

Όπως είναι γνωστό από αύριο και κάθε μέρα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου θα γίνονται 825 τεστ για κορωνοϊό με τα αποτελέσματα να βγαίνουν μέσα στη διάρκεια της μέρας.