Η αρμόδια υγειονομική αρχή της Αυστραλίας ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 για χρήση βάσει μιας επίσημης διαδικασίας και η Αυστραλία γίνεται μία από τις πρώτες χώρες, που ολοκληρώνουν μία συνολική έγκριση, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Το εμβόλιο είχε εγκριθεί προσωρινά από την αρμόδια αρχή (the Therapeutic Goods Administration’s -TGA) για τους Αυστραλούς ηλικίας άνω των 16 ετών, δήλωσε ο Μόρισον στους δημοσιογράφους επισημαίνοντας ότι έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που το πρώτο κρούσμα του νέου κορvωνοϊου εντοπίστηκε στη χώρα. Ο εμβολιασμός των ομάδων προτεραιότητας αναμένεται ότι θα αρχίσει στα τέλη Φεβρουαρίου, με 80.000 δόσεις ανά εβδομάδα, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Θα απαιτούνται δύο δόσεις, με διάστημα μεταξύ τους τουλάχιστον 21 ημερών, όπως ανέφερε κυβερνητική ανακοίνωση. Η Αυστραλία θα χορηγήσει και τις δύο δόσεις στον συνιστώμενο χρόνο. «Δεν αρχίζεις κάτι που δεν μπορείς να τελειώσεις και η ολοκλήρωση της δουλειάς περιλαμβάνει δύο δόσεις» δήλωσε ο Μόρισον, προσθέτοντας ότι το ψηφιακό σύστημα θα διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι θα λάβουν δύο δόσεις.

Πηγή: iefimerida.gr